Go Back   Realitatea .NET » FORUM » Discutii Libere - Forum - Realitatea.NET » Bloguri

Bloguri Articole personale, discutii libere

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2011
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default Aurul românesc

Nu stiu daca te intereseaza genul acesta de stiri, dar mi s-a parut interesant. Probabil sa aiba si o farama de adevar. Nu sunt sigur, dar parca ceva este putred in statul nostru.


Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zăcămintele sunt epuizate. Totuşi, opt firme străine au primit licenţe de exploatare în zonele “epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conţin aur în valoare de 54 de miliarde de euro. Explicaţia: “Au avut hărţile geologice ale statului român”,


ne-a spus dr. ing. Florea Neagu

Zăcămintele de aur din România, majoritatea situate în “patrulaterul aurului” - adică perimetrul Baia de Criş, Săcărâmb, Zlatna şi Baia de Arieş, din Munţii Apuseni - dar şi în Maramureş, sunt exploatate, cu eficienţă, de foarte mult timp.

“Pe timpul lui Ceauşescu se scoteau între 14 şi 20 de tone de aur pe an. Dar, după 1990, extracţia a scăzut dramatic, iar în 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus că sunt epuizate”,
a afirmat dr. ing. Florea Neagu, fost director al Institutului de Proiectări Miniere, omul care a proiectat şi realizat mine de aur în “patrulaterul aurului”.
Un eveniment interesant s-a petrecut în anul 2000, când Banca Naţională a refuzat să mai cumpere aur de la minele româneşti pe motiv că nu poate avea o rezervă mai mare de metal preţios decât 15% din tot ce înseamnă rezervă valutară. Cum aceste mine nu aveau voie să vândă metalul extras decât Băncii Naţionale, au dat, cum era de aşteptat, faliment. Dacă vechile firme româneşti care se ocupau de metalul preţios au dispărut, în locul lor au venit, în mod ciudat, opt companii străine care au cerut în concesiune parcele pentru prospecţiunea şi exploatarea zăcămintelor de aur, tocmai de unde acestea ”se terminaseră”.

250 de tone, doar la Roşia Montană


Potrivit declaraţiilor făcute pentru DailyBusiness. ro de reprezentanţii firmei Gabriel Resources, la Roşia Montană s-a găsit un zăcământ de aur în valoare de 11 miliarde de dolari, adică de aproximativ 250 de tone de metal preţios. De asemenea, firma Carpatian Gold a găsit la mina Barza, în Munţii Zarandului, închisă pentru că “nu mai era rentabilă”, un zăcământ de aur în valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Ştefan Marincea, preşedintele Institutului Geologic Român, a declarat că în ţara noastră mai sunt zăcăminte în valoare de cel puţin 54 de miliarde de dolari. Interesant este şi faptul că toate firmele străine au mers la“punct ochit - punct lovit”, adică au obţinut licenţe de prospecţiuni şi exploatare exact pe zonele cele mai bogate ... Cum?

«Încă este mult aur în subteran»
“Firmele străine nu au descoperit nimic, datele aparţin şcolii de geologie din România. Am fost directorul Institutului de Proiectări Miniere şi am realizat mine de aur în Apuseni. Scoteam şi producţii de 40 de kilograme de aur pe tonă de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot să spun că încă este mult aur în subteran, dar nu ştiu de ce nu le exploatează direct statul. Pe vremea mea, informaţiile aveau caracter secret, dar acum le are toată lumea. Firmele străine «au găsit» metale preţioase în România consultând hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu. Acum, statul, prin reprezentanţii săi, a ştiut perfect ce dă în concesie”,
ne-a spus dr. ing. Neagu.
Prima hartă a «bogăţiilor» româneşti datează din 1925


În 1925, în România s-a realizat o bază solidă de date privind toate zăcămintele naţionale. Şcoala românească de prospecţiuni geologice a crescut constant.


Zăcămintele din ţară au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialişti şi înregistrate pe “profile”, adică secţiuni desenate ale ariilor prospectate geologic. În 1968, toate aceste date au fost înregistrate şi într-un calculator adus de la americani şi instalat într-unul din sediile Întreprinderii de Prospecţiuni şi Foraje “Geofizica”, în strada Biserica Amzei din Bucureşti. În 1971, cei de la prospecţiuni au mai cumpărat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat în alt sediu, în strada Coralilor din Capitală, unde se găseau şi profile geologice realizate în toată ţara . Pe baza acestor informaţii, Ceauşescu făcuse un plan de extracţie până în anul 2050. După 1990, în imobilul din Coralilor s-au lucrat primele numere ale ziarului Adevărul.

Ulterior, imobilul a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care desfăşoară activităţi în domeniul prospecţiunilor geologice etc. În fine, în 1992 a izbucnit un scandal în sediul din Coralilor: dispăruseră toate profilele geologice. Una dintre persoanele care au lucrat în institut ne-a spus că


preţul vânzării documentaţiei secrete a fost de 10.000 de dolari...

Privatizarea rezervelor este ţinută «la secret»


Am cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licenţele primite de firmele străine pentru exploatarea aurului pe teritoriul României. Răspuns:
“Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public. (...) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate”.
Iată ce scrie în Constituţia României, art. 136: “Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”. Iată ce spune Legea 544/2001: “Accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României”.

Datorie externă, 92,1 miliarde €


În decembrie 1989, România nu mai avea nici o datorie externă. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Băncii Naţionale, publicate cu patru luni în urmă,ţara noastră a acumulat, în ultimii 20 de ani, o datorie externă de 92,1 miliarde de euro.


Record pentru preţul aurului


Aurul a înregistrat un maxim istoric de 1.505,4 dolari pe uncie


(n.r.-unitate de măsură egală cu 35 de grame) miercuri, fiind tranzacţionat la 1.502,96 dolari, faţă de 1.493,9 cu cât fusese vândut marţi. Economiştii apreciază că preţul aurului a crescut cu 5% în aprilie, iar trendul ar putea continua,


metalele preţioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri.


Dezvăluiri Libertatea


Secretele zăcămintelor de aur, vândute pe 10.000 de dolari


22 Aprilie 2011


http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dezvaluiri-libertatea-secretele-zacamintelor-de-aur-vandute-pe-10-000-de-dolari-332016.html


============================

Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur


======================


Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. "Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei", ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.
Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.

Suntem pe locul cinci în lume

"Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic",
ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.
« Ţara noastră primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează»


Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează 4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.

__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2011
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default ROSIA MONTANA, aproape de DECIZIA FINALA a Ministerului Mediului

Comitetul de Analiză Tehnică (CAT) pentru proiectul minier de la Roşia Montană mai are nevoie de “una, maximum două şedinţe” pentru a lua o decizie, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor. Întrebat în ce stadiu se află examinarea proiectului de la Roşia Montană, ministrul Borbely a răspuns: “Un stadiu avansat. Mai trebuie una, maximum două şedinţe ale Comitetului de Analiză Tehnică, după care vine decizia”.
Borbely a declarat că prima şedinţă a CAT pe tema proiectului minier va avea loc “undeva în luna ianuarie”. Compania minieră canadiană Gabriel Resources deţine 80,69% din capitalul social al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană. Statul român deţine 19,31% din acţiuni, prin Minvest Deva. În prezent, potrivit unui document guvernamental obţinut de MEDIAFAX, Guvernul negociază cu Gabriel Resources majorarea cotei de participaţie la Roşia Montană de la 19,3% la 22,5%, investitorul respingând însă creşterea redevenţei şi împărţirea controlului cu statul şi condiţionând suplimentarea numărului de acţiuni de un cadru legal mai favorabil operatorilor minieri.
În spatele companiei canadiene Gabriel Resources se regăsesc nume mari din business-ul mondial, precum miliardarii John Paulson, Beny Steinmetz şi Thomas Kaplan. RMGC intenţioneză să extragă 300 de tone de aur şi 1.700 de tone de argint timp de 16 ani la Roşia Montană.
Proiectul este susţinut de preşedintele Traian Băsescu, dar este contestat de unele asociaţii de protecţie a mediului, în timp ce populaţia locală este divizată. Ungaria se opune proiectului din cauza dezastrului din 2000 de la o mină de aur din Baia Mare, când 100.000 de metri cubi de apă amestecată cu cianură au ajuns în mai multe râuri şi ulterior în Tisa, pe teritoriul Ungariei.

Legaturi:
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #3  
Old 12-17-2011
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

Galerie foto (5)
Puţini români ştiu că ţara lor a avut şi încă are unele dintre cele mai mari rezerve de minereuri aurifere între toate ţările lumii. De la împăraţi persani şi romani, la împăraţi habsburgi, de la lideri comunişti până la proiecte miniere moderne dezvoltate de companii internaţionale, saga metalului galben pare a fi departe de sfârşit.
Istorie în colb de aur
Istoria căutării şi prelucrării aurului în spaţiul carpato-danubiano-pontic este una deosebit de veche - preistorică.
Pe baza mai multor studii detaliate, se poate afirma că exploatarea aurului din zăcămintele de la Roşia Montană, Căraci şi Câinel, a început încă din timpuri preistorice.
Între popoarele antice, primii care au fost atraşi ca un magnet de aurul dacilor nu au fost romanii, aşa cum se crede în mod obişnuit, ci primele triburi de greci, care, în migraţia lor spre teritoriul de astăzi al Greciei, au trecut prin Munţii Apuseni, unde au jefuit zăcămintele de aur local, din care şi-au făurit monede. Unele studii istorico-lingvistice au sugerat chiar că termenul vechi grecesc pentru aur - khrūsos - ar veni de la numele Crişurilor, râurile noastre care străbat ţinuturile aurifere. Alte cercetări susţin că primele monede de aur greceşti conţineau acelaşi tip de aur cu cel extras şi astăzi din Apuseni.
Pe lista invadatorilor ahtiaţi după aurul din Apuseni au urmat, la rând, străvechii perşi. Herodotus, Părintele Istoriei, relata în scrierile sale cumm împăratul Darius, fiul lui Hystaspes, stăpânitor al tuturor perşilor, a pornit război împotriva triburilor dacice ale agatârşilor, care locuiau în Munţii Apuseni, îndeosebi pe malurile Mureşului de astăzi, pentru a-i jefui de aur, fiindcă această ramură a daco-geţilor se desfăta în podoabe de aur.

Faima minelor de aur ale Daciei a străbătut, astfel, Antichitatea până în epoca dominată de prezenţa Imperiului Roman. În lumea antică, aurul era adevăratul motor care grăbea căderea unei civilizaţii sau dezvoltarea alteia. Primele încercări de cucerire a minelor aurifere ale dacilor au apărut încă din perioada împăratului Domiţian. Dar cucerirea a fost desăvîrşită de Traian.
Acesta din urmă era ambiţiosul fiu al unui comandant de legiune de origine hispanică (celtiber). Ajuns, în cele din urmă, împărat, datorita calităţilor sale militare, Traian moşteneste o Romă sărăcită de cheltuielile fără măsură ale lui Domiţian şi ai cărei cetăţeni erau înglodaţi în datorii. Veştile despre aurul din munţii dacilor nu mai reprezentau de multă vreme o noutate. Pentru Imperiul Roman, ajuns aproape de apogeul politicii sale expansioniste, cucerirea Daciei şi instalarea legiunilor în munţii săi ar fi reprezentat un fapt de maxim interes strategic. Aceasta deoarece, pe lângă jefuirea strămoşilor noştri de aurul şi argintul strânse în generaţii, Roma ar fi stabilit astfel, la graniţa de răsărit, un avanpost important împotriva atacurilor venite din partea dacilor liberi aliaţi cu popoarele iraniene precum sarmaţii, sciţii si roxolanii, după cum avea să o demonstreze mai târziu Istoria. După celebra trădare a lui Bicilis, despre care unele surse istorice spun că era un scrib grec care făcea parte dintre apropiaţii regelui Decebal, şi nu o căpetenie dacă trădătoare, spre Roma urmau să mărşăluiască mii de care încărcate cu peste 160 de tone de aur pur şi 300 tone de argint!
În cei 166 ani de ocupare romană a Apusenilor, mineritul local al aurului s-a dezvoltat prin noi metode tehnologice de extragere şi prelucrare a preţiosului metal.
Există date istorice care dezvăluie faptul că, pe întreaga perioadă a ocupaţiei romane, nu mai puţin de 500 tone de aur şi 950 tone de argint au părăsit Dacia pentru a consolida economic Imperiul Roman.
În acest scop, romanii au adus în zonă coloni de origine traco-iliră, specializaţi în prelucrarea aurului. Minele erau conduse de un funcţionar numit chiar de împărat, denumit Procurator Aurarium, a cărui reşedinţă era în Zlatna.
Mai târziu, ungurii, turcii, austriecii şi ruşii au fost exploatatori şi jefuitori ai aurului din zăcămintele noastre.
Puţini români ştiu că oraşe pe care astăzi le admiră cu un sentiment de frustrare şi invidie, oraşe precum Budapesta, Viena, Roma, Istambul, Sankt Petersburg şi Moscova, au fost construite, în măsură mai mică sau mai mare, şi cu aur extras din zăcămintele noastre. După exploatarea zăcămintelor de către romani, a urmat o perioadă de pauză de circa 1.000 de ani, după care regii maghiari, urmaţi de imperialii austrieci de origine habsburgică, au reluat jefuirea aurului din Apuseni şi Maramureş. Conform unor documente istorice, într-un interval de doar 64 de ani, austriecii au scos din Transilvania o cantitate de 10 tone de aur.
Misterele aurului românesc
Orice geolog cu experienţă în domeniu ne va spune că zăcămintele aurifere apar sub două forme principale: aurul de filon şi cel aluvionar. Iniţial, toate zăcămintele s-au format în straturile de pământ şi rocă, fiind dispuse în filoane. În urma procesului natural de eroziune, determinat de apa ploilor, care desprindea mici fragmente de aur şi le transporta în pâraie şi alte cursuri de apă, apărea aşa-numitul aur aluvionar. Dacii au exploatat, în prima fază, aurul aluvionar, cu ajutorul blănurilor de oaie puse de-a curmezişul râurilor. Miţele de lână ale blănurilor aveau proprietatea de a reţine micile fragmente de aur, mai grele, lăsând să treacă majoritatea celorlalte impurităţi aduse de apă.

Conform informaţiilor publicate de dr. Bogdan Constantinescu, fizician şi cercetător ştiinţific principal al Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" din Bucureşti, aurul actual din Transilvania se găseşte aliat cu mult argint, până la 20% din compoziţie, fapt care-i conferă o culoare deschisă. Există, de asemenea, un obiect de aur dintr-un mormânt egiptean descoperit la Abydos, vechi de peste 4.000 de ani. Obiectul este compus din aur de culoare roşiatică, combinat cu telur şi stibiu. Telurul a fost descoperit într-un mineral din ţara noastră, fiind separat, pentru prima dată în lume, în anul 1782, din compuşii auriferi de la Săcărămb.
Am fost o ţară foarte bogată în aur, iar aurul aluvionar, de râu, se găsea în cantităţi importante în aproape toate râurile, până în perioada medievală târzie. Credeţi sau nu, dar majoritatea râurilor noastre erau, în trecut, aurifere. Argeşul, Dâmboviţa. Oltul, Siretul , Buzăul şi toate râurile din Ardeal şi Moldova aduceau cantităţi mari de aur. Dimitrie Cantemir relatează, în "Descriptio Moldaviae", despre comunităţile de ţigani care erau lăsate de voievozi să culeagă, pur şi simplu, aurul din râuri, cu condiţia ca aceştia să-i plătească în fiecare an soţiei domnitorului o dare de 5 ocale de aur (adica 5 kilograme de aur). Un călător italian prin Moldova acelor vremuri relatează despre şatre de ţigani aurari care erau obligate să plătească o dare de 15 ocale de aur, ceea ce ne face să credem că unele cursuri de apă conţineau cantitaţi mai mari de aur decît celelalte.
Cadrilaterul de Aur
Astăzi, majoritatea rezervelor naţionale de aur sunt cantonate în Munţii Metaliferi (nume deloc întâmplător pentru aceşti munţi situaţi în sudul Apusenilor), în cadrul aşa-numitului Cadrilater de Aur, o suprafaţă de aproximativ 500 kilomteri pătraţi, încadrată între localităţile Săcărâmb, Căraci, Zlatna şi Baia de Arieş.
Maximul de extracţie auriferă din acest perimetru a fost atins în perioada Imperiului Austro-Ungar. Îndeosebi în intervalul de timp cuprins între sfârşitul secolului al XVIII-lea şi anul 1918, când Ardealul a revenit unde-i era locul, adică la patria-mamă, se estimează că de aici s-a exploatat o cantitate record de aur, în ciuda mijloacelor tehnice rudimentare.

Mineritul de adâncime se practica îndeosebi în raza localităţilor Săcărâmb, Crăciuneşti, Câinel, Ruda-Bran, Căraci, Baia de Criş, Ţebea, Almaşul Mare, Zlatna, Roşia Montană, Vulcoi Corabia şi Baia de Arieş. Mineritul se făcea doar prin forţa braţelor, minereurile bogate în aur fiind desprinse cu târnăcoape din măruntaiele muntelui şi încărcate în coşuri de răchită aşezate pe catâri. Minereul era mărunţit în celebrele şteampuri cu apă, după care era colectat pe ţesături din lână sau blănuri de oaie, ca pe vremea dacilor.
Exploatarea industrializată a ceea ce mai rămas din rezervele de aur ale Apusenilor a luat proporţii în perioada regimului comunist. Nicolae Ceauşescu a dat un ordin strict de extragere a unor cantităţi cât mai mari de aur; dacă în perioada interbelică se extrăgeau doar 2 tone de aur anual, Ceauşescu a ordonat extragerea a 4 tone pe an, deşi cheltuielile finale erau de zeci de ori mai mari decît valoarea pe piaţă a aurului la acea vreme.
Revenind în prezent, la situaţia rezervelor de aur rămase în Apuseni, Maramureş sau Banat, descoperim o întreagă industrie internaţională de exploatare a aurului care se îndreaptă cu paşi mărunţi, dar perseverenţi, spre Munţii Apuseni şi care ar putea transforma România in cel mai mare producător de aur european."

__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #4  
Old 12-20-2011
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default INFOGRAFIE Aurul României, 1880-2011

INFOGRAFIE Aurul României, 1880-2011: după ce Rusia ne-a luat tezaurul rămăsesem cu două tone


Aurul României a atins maximul istoric la 1940


România este pe poziţia a 33-a în lume după cantitatea de aur din rezervă, dar a fost o vreme când era peste Italia, Australia sau Norvegia.
Preţul aurului a atins pe pieţele internaţionale mai multe recorduri istorice în luna august a acestui an, urcând marţi la un nou maxim istoric, de peste 1.900 de dolari pe uncie. La finele anului trecut, rezervele de aur ale ţărilor din întreaga lume se ridicau la 30.562 tone. Preţul aurului a urcat puternic în urma crizei financiare mondiale care a început în 2008 şi turbulenţelor care au urmat, deoarece aurul este considerat unul dintre cele mai sigure active din lume.
În luna iulie a acestui, rezerva de aur a BNR era de 103,7 tone, în valoare de 3,767 miliarde euro, reprezentând circa 10% din rezervele internaţionale totale. România se plasează, astfel, pe poziţia a 33-a în lume după cantitatea de aur din rezervă.
Istoricul rezervei de aur a României
România avea mai puţin de 15 tone de aur în rezerva Băncii Naţionale (BNR) la sfârşitul secolului al XIX-lea, imediat după înfiinţarea instituţiei în 1880, şi a atins recordul istoric în 1940, când deţinea aproape 140 de tone din metalul preţios, ocupând locul al 12-lea în lume. BNR avea în 1940 mai mult aur în rezervă decât băncile centrale din Italia, Australia, Grecia, Brazilia sau Norvegia, şi uşor mai puţin decât Japonia şi se plasa pe locul 12 mondial, reiese din datele World Gold Council.

România avea în anul 1900, la începutul secolului XX, 10,5 tone de aur. Rezerva s-a dublat în următorii cinci ani şi a ajuns la 22,5 tone în 1905, pentru ca apoi să urce constant până în 1940, când a atins maximul de 139,88 tone. Un important punct de inflexiune în această direcţie este perioada 1915-1920, când România a predat Rusiei tezaurul. Astfel, BNR avea mai puţin de 2 tone de aur în 1920, însă rezerva a revenit în următorii cinci ani pentru a ajunge la aproape 73 de tone în 1925, de la 64,1 tone în 1915, cu un an înainte de semnarea decretului de predare a Tezaurului.
După cel de-Al Doilea Război Mondial urmează o perioadă de 30 de ani în care datele privind rezerva de aur a BNR lipsesc din statisticile World Gold Council. Raportările reapar însă din 1973, la scurt timp după ce România a devenit membru al Fondului Monetar Internaţional. Statul avea atunci rezerve de aur de 71 de tone, care au crescut constant până în 1985, când au ajuns la 119 tone. Rezerva s-a înjumătăţit însă în 1987, la 48 de tone, şi a continuat să scadă în 1988, la 45 de tone, după decizia lui Nicoale Ceauşescu de a vinde aur pentru a rambursa datoria de stat.
După 1989, rezerva de aur a României a crescut constant până în 1999, fiind menţinută de BNR la 103-105 tone din 2000 până în prezent.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la TVR 1, că rezerva de aur a BNR trebuie să ajungă la 200 de tone, astfel că proiectele miniere care vizează extracţia acestui metal trebuie să meargă înainte. "Avem nevoie de acest aur pentru rezerva Băncii Naţionale. România are acum 103 tone de aur în rezervă şi cred că din exploatare în teritoriul naţional ar trebui să ne ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani. Vedeţi ce volatile şi nesigure sunt monedele. Ca şef de stat parcă aş vrea să îmi pun ţara în siguranţă. De aceea exploatarea trebuie să înceapă. Cred că România trebuie să mărească rezerva de aur pentru viitor", a declarat Băsescu.

INFO: Zăcământul din Munţii Apuseni concesionat în vederea exploatării către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este estimat la 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint. Statul român are o redevenţă în proiect de 4%, deci 12 tone ar trebui să revină gratis în rezerva BNR. Vor mai fi deschise încă două exploatări de aur, cu regii româneşti. "Avem două zăcăminte: unul de 50 de tone şi altul de 54 de tone de aur", a spus Băsescu, fără a da alte detalii.
Sursa istoricului: Mediafax
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #5  
Old 12-20-2011
Iocan Iocan is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2007
Location: dincolo de munti(unde nu prea ajunge oricine)
Posts: 7,312
Send a message via Yahoo to Iocan
Default

am uitat ce as frut...Aaaa miam adud de aminte:hAi la lsam ca cu petrolu si gazele naturale,ori la rusi ori la haialalti jmeckeri da pa mapamond...La rumani nu trebe sai furi aiuru,ca il perde singur...Hai sa certam deja cam ce ar avua dak lam fi avut deja,ca rumanu ala cu caruta si cu nevasta din dotare...sau ca taranu din daia (cai tot una)
__________________
[I"Am facut 13 ani de puscarie,pt un neam de idioti"-PTutea

"Dorinţa nemăsurată de putere i-a făcut şi pe îngeri să se prăbuşească. Oamenii nu au cum să scape."

Francis Bacon

"Ce tie nu-ti place ,ALTUIA nu face..."!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-20-2011
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

[QUOTE=Iocan;1011132]am uitat ce as frut...Aaaa miam adud de aminte:hAi la lsam ca cu petrolu si gazele naturale,ori la rusi ori la haialalti jmeckeri da pa mapamond...La rumani nu trebe sai furi aiuru,ca il perde singur...Hai sa certam deja cam ce ar avua dak lam fi avut deja,ca rumanu ala cu caruta si cu nevasta din dotare...sau ca taranu din daia (cai tot una)

Ax...zău că ești penibil.
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #7  
Old 12-23-2011
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default Proiectul Rosia Montana ne va “servi”, zilnic, 40 tone de cianuraPedelistii, in frunte cu Traian Basescu, se dovedesc mari sustinatori ai controversatului proiect de la Rosia Montana. Nu conteaza parerea romanilor sau a specialistilor, proiectul trebuie sa continue pentru ca asa vrea “tatuca” Basescu. Pentru a convinge pe toata lumea, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a declarat, ieri, ca “proiectul minier de la Rosia Montana, dezvoltat de catre compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), va fi cea mai moderna instalatie din Europa, bineinteles daca va primi avizul din partea ministerului”. De ochii presei, el a adaugat imediat insa ca nu va da drumul avizului decat daca este 100% convins ca “proiectul intruneste criteriile europene”. Borbely a adaugat ca nu exista tara in lume care sa detina anumite cantitati de aur si de argint si sa nu le poata exploata, in ciuda parerilor contra referitoare la modalitatea de procesare: “Stiu ca exista ONG-uri, dar si o parte a populatiei care nu sunt de acord cu acest proiect. Pe de alta parte, sa fim seriosi, nu exista tara in lume care sa stea pe 300 de tone de aur si pe 1.600 de tone de argint, fara sa le exploateze. Cum se exploateaza este o alta discutie si trebuie sa se faca la standarde europene. De 12 ani nu s-a mai facut nimic la Rosia Montana, dar toata lumea vorbeste despre Rosia Montana. Si acum este poluare acolo, dar nimeni nu face nimic”. Referindu-se la componenta politica a acestui subiect, ministrul a precizat ca vor fi discutii in cadrul UDMR, dar deocamdata se mai asteapta o adresa de la Ministerul Culturii.
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #8  
Old 01-03-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

AURUL ROMÂNESC înapoi

Chestiunea aurului românesc s-a încins de cînd preşedintele Băsescu face lobby pentru proiectul Gold Corporation de extragere aurului cu cianuri. El a spus ca am vîndut aur în ultimii 20 de ani ca să plătim salarii şi pensii şi că rezerva de aur a BNR ar trebui dublată. Adrian Vasilescu, consilierul guevrnatorului BNR, invitatul meu la “3×3”de sîmbătă a lămurit lucrurile “România adunase 240 de tone, (în timpul războiului n.a. ) cea mai mare rezerva pe care a avut-o(…) În timpul regimului comunist au rămas întîi 100, apoi 70…În ’87 s-a vîndut mult, ( să se plăteasca datoria externă, n.a). Ceauşescu a cumpărat apoi, pentru că şi-a dat seama că rezerva era prea subţire…În 1989 rezerva de aur a BNR era de 60 de tone, iar în prezent este de 103,7 tone…destul ca România să evite atacurile speculative la adresa monedei naţionale.”
“Valoarea aurului din rezerva BNR este de 3,7 miliarde de euro… Din acest punct de vedere România se situează pe locul 31 într-un clasament in care pe primele locuri se afla SUA, Germania şi FMI….Aurul este ‘manta de vreme rea’ si asta este cînd ai criză. Pe toată planeta se produce un refugiu faţă de monedele tradiţionale în aur si argint”,.
“ BNR nu a mai cumpărat aur în ultimii zece ani pentru că în 1999 ” a apărut o idee năstruşnică – să se instituie TVA pe aur”, motiv pentru care aurul romanesc s-a scumpit in interior:” A devenit nerentabil să tezaurizezi mai mult. Ştim că ideile proaste se impun mai usor. ”Aurul românesc este mai scump cu 24%, acesta e motivul pentru care BNR nu a mai cumpărat aur in ultimul timp”, a adăugat Adrian Vasilescu. Aşadar ideile dlui Băsescu în ce priveşte aurul românesc sunt false, fie pentru că este prost informat, fie că este de rea credinţă.

« E UN FALUS SAU NU !?
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #9  
Old 01-03-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

VIDEO: “Proiectul mortii” de la Rosia Montana va aduce boli incurabile si un dezastru ecologic greu de reparat. Acelasi lucru s-a intamplat in Guatemala si Honduras din vina Gold Corporation Canada, compania preferata a lui Basescu
Eseu despre proiectul de minerit cu cianuri si mina deschisa la Rosia Montana

Urmariti acest material si dati-l mai departe! Maine va fi prea tarziu!
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #10  
Old 01-09-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default Jos mâinile de pe aurul României!

Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zăcămintele sunt epuizate. Totuşi, opt firme străine au primit licenţe de exploatare în zonele “epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate: conţin aur în valoare de 54 de miliarde de euro. Explicaţia: “Au avut hărţile geologice al statului român”, ne-a spus dr. ing. Florea Neagu.
Zăcămintele de aur din România, majoritatea situate în ”patrulaterul aurului” - adică perimetrul Baia de Criş, Săcărâmb, Zlatna şi Baia de Arieş, din Munţii Apuseni – dar şi în Maramureş, sunt exploatate, cu eficienţă, de foarte mult timp. “Pe timpul lui Ceauşescu se scoteau între 14 şi 20 de tone de aur pe an. Dar, după 1990, extracţia a scăzut dramatic,iar în 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus că sunt epuizate“, a afirmat dr. ing. Florea Neagu, fost director al Institutului de Proiectări Miniere, omul care a proiectat şi realizat mine de aur în “patrulaterul aurului”.
Un eveniment interesant s-a petrecut în anul 2000, când Banca Naţională a refuzat să mai cumpere aur de la minele româneşti pe motiv că nu poate avea o rezervă mai mare de metal preţios decât 15% din tot ce înseamnă rezervă valutară. Cum aceste mine nu aveau voie să vândă metalul extras decât Băncii Naţionale, au dat, cum era de aşteptat, faliment. Dacă vechile firme româneşti care se ocupau de metalul preţios au dispărut, în locul lor au venit, în mod ciudat, opt companii străine care au cerut în concesiune parcele pentru prospecţiunea şi exploatarea zăcămintelor de aur, tocmai de unde acestea “se terminaseră”.

250 de tone, doar la Roşia Montană


Potrivit declaraţiilor făcute pentru DailyBusiness. ro de reprezentanţii firmei Gabriel Resources, la Roşia Montană s-a găsit un zăcământ de aur în valoare de 11 miliarde de dolari, adică de aproximativ 250 de tone de metal preţios. De asemenea, firma Carpatian Gold a găsit la mina Barza, în Munţii Zarandului, închisă pentru că “nu mai era rentabilă”,un zăcământ de aur în valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Ştefan Marincea, preşedintele Institutului Geologic Român, a declarat că în ţara noastră mai sunt zăcăminte în valoare de cel puţin 54 de miliarde de dolari. Interesant este şi faptul că toate firmele străine au mers la”punct ochit – punct lovit”, adică au obţinut licenţe de prospecţiuni şi exploatare exact pe zonele cele mai bogate … Cum?
“Firmele străine nu au descoperit nimic, datele aparţin şcolii de geologie din România. Am fost directorul Institutului de Proiectări Miniere şi am realizat mine de aur în Apuseni. Scoteam şi producţii de 40 de kilograme de aur pe tonă de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot să spun că încă este mult aur în subteran, dar nu ştiu de ce nu le exploatează direct statul. Pe vremea mea, informaţiile aveau caracter secret, dar acum le are toată lumea. Firmele străine metale preţioase în România consultând hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu. Acum,statul, prin reprezentanţii săi, a ştiut perfect ce dă în concesie”, ne-a spus dr. ing. Neagu.
Prima hartă a româneşti datează din 1925


În 1925, în România s-a realizat o bază solidă de date privind toate zăcămintele naţionale.

Zăcămintele din ţară au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialişti şi înregistrate pe “profile”, adică secţiuni desenate ale ariilor prospectate geologic. În 1968, toate aceste date au fost înregistrate şi într-un calculator adus de la americani şi instalat într-unul din sediile Întreprinderii de Prospecţiuni şi Foraje “Geofizica”, în strada Biserica Amzei din Bucureşti. În 1971, cei de la prospecţiuni au mai cumpărat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat în alt
sediu, în strada Coralilor
din Capitală,
unde se găseau şi profile geologice realizate în toată ţara
. Pe baza acestor informaţii, Ceauşescu făcuse un plan de extracţie până în anul 2050. După 1990, în imobilul din Coralilor s-au lucrat primele numere ale ziarului Adevărul.
Ulterior, imobilul a fost cumpărat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care desfăşoară activităţi în domeniul prospecţiunilor geologice etc. În fine, în 1992 a izbucnit un scandal în sediul din Coralilor: dispăruseră toate profilele geologice. Una dintre persoanele care au lucrat în institut ne-a spus că preţul vânzării documentaţiei secrete a fost de 10.000 de dolari…Privatizarea rezervelor este ţinută “la secret”.
Am cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licenţele primite de firmele străine pentru exploatarea aurului pe teritoriul României. Răspuns: ”Informaţiile solicitate nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public. (…) Sunt documentaţii care fac parte din categoria informaţiilor clasificate”.


Iată ce scrie în Constituţia României, art. 136: “Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice”. Iată ce spune Legea 544/2001: “Accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României”.

Datorie externă, 92,1 miliarde. În decembrie 1989, România nu mai avea nici o datorie externă. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Băncii Naţionale, publicate cu patru luni în urmă, ţara noastră a acumulat, în ultimii 20 de ani, o datorie externă de 92,1 miliarde de euro.


Record pentru preţul aurului. Aurul a înregistrat un maxim istoric de 1.505,4 dolari pe uncie (n.r.-unitate de măsură egală cu 35 de grame) miercuri, fiind tranzacţionat la 1.502,96 dolari, faţă de 1.493,9 cu cât fusese vândut marţi. Economiştii apreciază că preţul aurului a crescut cu 5% în aprilie, iar trendul ar putea continua, metalele preţioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri.


***

Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.Un studiu recent asupra exploatării zăcămintelor de aur din România arată că suntem în elita mondială a metalelor preţioase. “Ocupăm locul cinci în lume la extracţie, în decursul istoriei”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucureşti, autorul cercetării. Cu toate acestea, România mai are 6.000 de tone de aur în zăcăminte. Cât înseamnă asta? Dacă ne raportăm la cursul BNR de vinerea trecută, când un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totală a zăcămintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro! Şi aceasta în condiţiile în care poporul român se luptă cu sărăcia şi cu nesiguranţa locurilor de muncă.Mineritul aurului pe teritoriul României este o tradiţie multimilenară. Cele mai vechi podoabe de aur găsite la noi au fost descoperite la Moigrad, judeţul Sălaj şi aparţin epocii pietrei, adică au o vechime de 6.000 de ani. Încă de atunci, strămoşii noştri cunoşteau metalurgia aurului.
Suntem pe locul 5 in lume“Din străvechime până acum, din Carpaţii României s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plasează pe locul cinci în lume, după Africa de Sud, Canada, Statele Unite şi Australia. După cum se vede în grafice, cea mai mare parte a fost folosită de altcineva decât poporul român. Vestea bună este însă că mai avem, în sediment, de trei ori cât s-a exploatat până acum, adică vreo 6.000 de tone. Rămâne de văzut cum vor fi folosite. Deocamdată, pe noi, pe specialişti, nu ne întreabă nimeni nimic”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuţi geologi români specializaţi pe zăcăminte de aur.


Conform Legii minelor, modificată în 2009, România primeşte din partea companiilor care exploatează bunurile subterane o redevenţă de doar 4% din tot ce se extrage . Adică, dacă se câştigă 100 de milioane de euro din extracţia aurului, statul încasează4 milioane, iar restul merge la firma care exploatează mina.


“Eu cred că aceste redevenţe sunt în defavoarea ţării noastre, care primeşte prea puţin pentru zăcămintele pe care le concesionează. Sigur că investitorul trebuie să câştige, dar o afacere trebuie să fie reciproc avantajoasă, adică trebuie să câştige şi România, sau România în primul rând, pentru că este proprietarul”, ne-a spus prof. Gheorghe Popescu.


De menţionat este faptul că în Africa de Sud redevenţa pentru aur este de 20%.

Surse:


Libertatea.ro - Secretele zăcămintelor de aur, vândute pe 10.000 de dolari


Libertatea.ro - Avem 6.000 de tone de aur, adică 250 de miliarde de euro!
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #11  
Old 01-09-2012
cristi00005 cristi00005 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 130
Default

sa-i lasam si pe altii sa faca bani (firmele straine ) ca noi am facut destui si avem de toate
Reply With Quote
  #12  
Old 01-09-2012
viorel2 viorel2 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 6
Default

Da, Gabriel asta a mai facut ravagii prin Africa. A distrus TOT pe unde si-a facut minele. Am inteles ca patronul isi are originile din Romania, asta vrea sa se intoarca "acasa"...

El cumpara tot, spune de mii de locuri de munca, romani angajati, etc. si vor fi in total cateva sute de ingineri de la firma lui. Scot aurul, pleaca si dupa ei va fi dezastru ecologic. Romania va plati ce 100 de ori daca face greseala asta.

Eu am ciocan, poate mai are cineva o daltă, il scoatem noi dacă tot e vorba de scos, de ce sa vină Gabriel? sa stea in Canada lui caci in Romania e saracie.
__________________
Cabinet stomatologic Ploiesti
Reply With Quote
  #13  
Old 01-10-2012
cristi00005 cristi00005 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 130
Default

cand sunteti pregatiti , imi iau si eu o lopata si ne intalnim acolo, poate gasim ceva, ca altii nu prea sunt curiosi sa-si valorifice bogatiile de sub nasul lor
Reply With Quote
  #14  
Old 01-11-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

Circula si ..... degeaba!

Cainii latra, calatorul merge!

Prostia e mare, iar bizonul roman e premiant!

A mai circulat ceva similar, dar este bine sa circule tot timpul!

Cititi materialul de mai jos si, poate, interpretati altfel povestile triste expuse pe micul ecran de cativa locuitori ai zonei! Pt cativa arginti, se lasa manipulati (cumparati), de catre cei care doresc "binele nevoiasilor"!

Cu cata naivitate se "pune botul" la ceea ce poate fi "pepita" celor care si-au dat acordul pentru acest proiect.

Vreau sa spun ca sunt si alte puncte de vedere, pe care poate le-ati citit in diverse luari de pozitie si nu ne ramane decat sa judecam cu mintea noastra care este adevarul si ce se ascunde in spatele campaniilor "pro" sau "contra" concesionarii acestei exploatari strainilor. Ca rezultat, pozitia pe care o vom adopta fata de acest joc sau decizia de neimplicare totala!


Romania a pierdut in perioada 1952-1960 printr-o firma sovieto-romana cea mai mare rezerva energetica a tarii, 17.288 tone de uraniu. Gheorghe Gheorghiu-Dej s-a suparat foc, pentru ca sovieticii nu ne-au dat noua, utilaje pentru extragerea uraniului.
Politicienii de astazi vor sa dea unei firme canadiano-romane cu actionariat american, zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia Montana in schimbul locurilor de munca.(praf aruncat in ochi) Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si risca sa ajunga al 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care actionarul roman nu a putut participa. Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual. (...)

Statul roman ar primi 4% redevente pentru aur si argint. Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6% prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca in tari ca Africa de Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minim 20%.

In cele 200 de milioane de tone de minereu care se doresc a fi procesate cu cianuri la Rosia Montana, se estimeaza a fi 1,5 grame de aur pe tona de minereu si 11, 7 grame de argint pe tona. Daca nu vi se pare o exploatare rentabila aveti dreptate! Motivatia pentru acest proiect sta in metalele rare care insotesc zacamintele de aur. Vanadiu - 2500 grame pe tona, arseniu - 5000 grame pe tona, titan - 1000 grame pe tona, molibden - 10 grame pe tona, nichel - 30 de grame pe tona, crom - 50 grame pe tona, cobalt - 30 grame pe tona, galiu - 300 grame pe tona, germaniu - 20 grame pe tona, wolfram, molibden etc.

Daca punem aceste resurse in context mondial, epuizarea resurselor de energie si nevoia dezvoltarii energiilor regenerabile, a panourilor fotovoltaice si turbinelor eoliene, descoperim ca prima criza cu care se va confrunta lumea nu va fi cea petroliera ci a metalelor neferoase.

Galiu, spre exemplu, care se gaseste la Rosia Montana in cantitati de 300 de ori mai mari decat aurul, este folosit in fabricarea panourilor fotovoltaice si pretul actual este de 900 de dolari pe Kg. Utilizarea lui va creste pe masura ce tehnologiile vor fi perfectionate si rentabilitatea energiei solare va creste cu scumpirea petrolului.

26% din resursele de cupru extractabil din scoarta Pamantului s-au pierdut deja in gropi de gunoi. Inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni pentru a se face loc RMGC a dus la disponibilizarea a sute de muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand fac calculele locurilor de munca.

Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamintul. Falsa desecretizare trambitata de Traian Basescu nu a facut lumina asupra acestui aspect.

Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie au interzis mineritul cu cianuri.(de ce guvernantii nostrii permit ?!)
Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei tehnologii de minerit pana la sfarisitul anului 2011. Aduceti-va aminte de accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200 de milioane de dolari despagubiri.

La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar avea asupra Deltei Dunarii, un ultim bastion european pentru protejarea biodiversitatii.

Rosia Montana este unul dintre siturile cele mai bogate in resurse de patrimoniu cultural ale Romaniei, cuprinzand intr-un teritoriu intins pe cca. 650 ha 50 monumente istorice clasate, dintre care 7 desemnate ca monumente de valoare nationala si universala. De asemenea, patrimoniul cultural de la Rosia Montana este recunoscut si prin Planul de Amenajare a Teritoriului National.

Acest statut juridic de protectie plaseaza Rosia Montana inaintea multor orase ,prin numarul si valoarea monumentelor istorice si pe primul loc intre asezarile rurale ale Romaniei. Conform legii, protejarea si punerea in valoare a acestor valori instituite reprezinta lucrari de utilitate publica, de interes national.

Academia Romana, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Maior, ONG-uri din Romania si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane în Patrimoniul UNESCO.

Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.

Va aflati printre putinii care au rezistat campaniei de dezinformare in care au fost angajate televiziunile, de aceea va solicitam implicarea nu doar ca simplu semnatar, ci ca militant, sa faceti cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana.

__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #15  
Old 01-11-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

http://www.eco-style.ro/20120107212/noutati/argumente-contra-proiectul-rosia-montana-gold-corporation-rmgc.html
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #16  
Old 01-17-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #17  
Old 01-17-2012
TB's Avatar
TB TB is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 17,205
Default

Demonstraţiile violente din ultimele zile ne-au atras ironii acide din partea Greciei, ţara unde o manifestaţie care se soldează cu mai puţin de 100 de morţi este considerată o demonstraţie paşnică. Într-o scrisoare deschisă către bucureşteni, ziaristul elen Marcos Necastrates se întreabă retoric ce dracu e în capul nostru: „Păi aia e violenţă la voi? Dar cine organizează protestele la voi, UNICEF-ul?”


Cotidianul atenian „Logos” merge mai departe şi îi acuză pe protestatarii români de complicitate cu jandarmii, pentru că nu au reuşit să distrugă mai nimic centrul capitalei: „Protestatarii români n-au distrus mai nimic prin centrul Bucureştiului, de parcă erau nişte hippioţi gay care nu aveau chef să-şi strice unghiile. Cu greu jandarmii lor au ales câţiva protestatari mai drăguţi şi i-au băgat în nişte dube, probabil ca să-i mai fardeze puţin, că arătau ca dracu. ”


Şi televiziunea naţională din Grecia a difuzat luni un reportaj despre evenimentele de la Bucureşti, însă l-a difuzat în matinalul de la ora 10, în locul desenelor animate. Din reportaj reiese că manifestanţii români au venit la proteste cum te duci la o nuntă, doar că ceva mai paşnic: „În Grecia ies în stradă minim zece mii şi se întorc acasă maxim 8500, asta dacă au noroc! La români abia s-au strâns vreo 1500, ca să ce? Doar ca să scrie PACE cu rujul pe trotuar? Pentru 30 de răniţi şi patru băncuţe rupte erau suficienţi o grecoaică divorțată şi vreo trei copii de şcoală.”


Un raport al Universităţii din Oxford arată dificultăţile industriei media din România. Între mass-media şi partidele politice există o simbioză „ca şi când ar fi o permanentă campanie electorală“, iar solidaritatea în interiorul breslei este slabă, arată raportul de la Oxford.

România este o ţară relativ mare din punct de vedere al populaţiei, însă piaţa presei scrise este subdezvoltată. În plus, această industrie se confruntă cu neajunsuri la capitolul legislaţie, iar trecerea la televiziunea digitală se face cu paşi greoi. Aceste observaţii fac parte dintr-un raport al Universităţii din Oxford: „Media şi democraţie în Europa Centrala şi de Est". Televiziunea publică resimte presiunile politice exercitate de Parlament, mai arată cercetarea.

Moştenirea comunistă se resimte în presă

Încercarea investitorilor străini de a impune pe piaţa din România standardele europene jurnalistice şi de afaceri a rămas fără răspuns. Instituţiile de învăţământ din domeniul jurnalistic sunt numeroase, dar calitatea lor lasă de dorit. Jurnalismul de investigaţie la radio şi TV este aproape inexistent, iar televiziunile tind să relateze despre articolele de investigaţie publicate în presa scrisă, mai arată raportul.
Reply With Quote
  #18  
Old 01-23-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default Sustinatorii proiectului Rosia Montana incearca sa deturneze protesteleAm citit atent manifestul “Impreuna 2012 – Sfarsitul lumii lor” dupa care nu am putut sa nu exclam: iata, in sfarsit, prima incercare profesionista de deturnare a protestelor din Piata Universitatii! Dupa ce zilele trecute am asistat la tentative jenante de “preluare ostila” a mesajului pietei, fara niciun succes, din fericire, am vazut, in sfarsit, prima tentativa serioasa de manipulare a protestatarilor si, implicit, a masei mari si amortite a romanilor aflati in expectativa. O asteptam intr-un fel… Protestatarii aveau nevoie de un test adevarat pentru a se imuniza cumva in fata asaltului continuu al manipulatorilor. Daca pacalicii care apar la televizor sunt tradati fie de mutrele perverse, deja familiare multor romani, si nici nu-i recomanda canalele media pervertite pentru a fi niste voci care ar trebui luate in seama, de data aceasta, “manifestul” a venit pe cai mai insidioase. A fost postat pe intenet, adica exact in aceea zona mai putin pervertita, chiar pe Facebook, unealta preferata a protestatarilor pentru initierea demonstratiilor.
Iata ce au reusit sa cloceasca niste slugoi ai lui Patriciu, niste veritabili corporatisti, abonati la tot felul de contracte care mai de care mai dubioase, care graviteaza in jurul cercurilor de interese evreiesti si fac treaba buna in sustinerea proiectului Rosia Montana Gold Corporation, nimc altceva decat o tentativa de furt pe fata al aurului romanesc.
“Sfarsitul lumii lor e inceputul lumii voastre?!” Era sa iau teapa cu “Impreuna in 2012” char daca mi se parea familiar cliseul din ciclul Impreuna pentru Romania, pentru China si pentru salvarea balenelor. Mesaj clar, care reflecta oarecum asteptarile romanilor, dar cam spalatel si cliseizat… In orice caz, trebuie sa recunoastem ca avem de-a face cu cea mai reusita tentativa de manipulare de pana acum.
Se vede mana de profesionist… Acesti “revolutionari” care critica tocmai acesta lume putreda care pe i-a imbogatit si unde s-au simtit atat de bine in ultimii 22 de ani, au facut un adevarat brainstorming in birourile lor luxoase de corporatisti ca sa insaileze acest manifest care se dorea a fi o adevarata “proclamatie de la Islaz”. Numai ca generatia Facebook nu a pus botul. Demonstrantii le-au spus pas acestor prienteni ai lui Soros si ai lui Patriciu&Co (care au dat chix cu Occupy Romania si au vrut sa se revanseze cu Piata Universitatii) si care isi datoreaza succesul profesional exclusv subsiddilor grase ale capitalului evreiesc si conexiunii cu o lume straina de interesele si spiritul romanilor.
Textul este curatel, usor corporate, simplu, clar, realizat dupa toate regulile PR-ului, insa ii lipseste ceva.. Este cam lipsit de vlaga si putin cam generalist si cam pe langa spiritul romanesc.
Cand am vazut insa cine sunt semnatarii de la sfarsit, toate dubiile au fost spulberate si, in sfarsit, s-a facut lumina. Revolutionara Aneta Bogdan este o apropiata a lui Patriciu prin intermediul protectorului sau si eminentei cenusii a mogulului, Eric Kish si, in acelasi timp, o prezenta familiara in tagma lui Mircea Geoana. Cat despre celalat revolutionar, Bogdan Naumovici, cunoscut si drept “laser frate”, baiatul de mingi al lui Basescu in timpul campaniei electorale, nu este altul decat cel care se ocupa acum pe bani grei de campania media RMCG, adica baiatul care a facut acele clip-uri penibile cu oameni amarati care abia astepta sa fie aduse la Rosia Montana cianurile la care au visat toata viata. Tot la semnatari mai apare si Mihai Cusuta, un baiat de mingi al UFD-ului armeanului Vosganian, care acum zece ani le organiza simpozioanele. Deci, si el, un adevarat revolutionari. Restul sunt de umplutura ca da bine sa ai si niste profesorasi care predau in strainatate pe post de mari revolutionari.
Nu cred acesti revolutionari de ocazie s-au gandit vreo clipa ca pot manipula pe cineva cu acest “manifest” semnat de ei la sfarsit. Mai ales iesind ei ca niste paduchi in fata. Pentru ca lumea ii cunoaste ca pe niste cai breji. Deci, nu cred ca au incercat o mica alba-neagra mult prea putin subtila. Ma gandesc mai degraba ca avem de-a face cu un mic test al vigilentei opiniei publice. Sau, de ce nu, cu un experiment privat de psihologie inversa dupa modelul brevetat deja cu ciocolata Rom americano-romana.
Una peste alta, credem noi, inceputul lumii lor se amana. Pentru data viitoare…Si asta pentru ca lumea lor este pe cale sa-si epuizeze resursele. In final, nu ne putem abtine sa nu va prezentam parerea domnului Naumovici despre romanii carora vrea sa le arate calea catre lumina.
Iata cum apare prezentata “miscarea” pe unele site-uri:
“O noua miscare care se contureaza, deocamdata, pe retelele sociale, dar care ar avea sanse sa schimbe ceva intr-un peisaj politic dezolant romanesc. O mana de oameni – deocamdata – in special specialisti din marketing, comunicare, publicitate si IT, dar si din alte medii, cu reputatie de invingatori in domeniile sau industriile in care activeaza, au lansat astazi un manifest pe Facebook:”
Si iata si “manifestul” miscarii care vrea sa schimbe Romania dupa chipul si asemanarea sa (nici nu trebuie sa munceasca prea mult la asta, pentru ca Romania arat deja cum vor ei). Nota bene, au si primii adepti, cam dupa chipul si asemanrea lor ca doar sug la aceleasi tatze ale RMCG…
“Impreuna 2012 – Sfarsitul lumii lor“
”Dupa douazeci de ani de injurat in fata televizorului, sau de ragusit inutil in strada, doar pentru a fi dezamagiti de aceiasi politicieni care s-au plimbat pe la toate partidele, e limpede ca nu mai avem ce astepta de la ei. Sa ai revendicari de la actualii politicieni si sa te astepti sa le si rezolve, inseamna sa ii suspectezi de buna-credinta. De 20 de ani, a vota in Romania a insemnat sa alegi raul cel mai mic. Mergand pe drumul asta, am ajuns sa acceptam ca e ok “sa fure, ca toti fura, dar sa mai faca ceva si pentru noi”.
Adica sa traim din mila hotilor. Tu furi de la tine de la serviciu? Nici noi. Si atunci, cat de prosti am fi daca am incerca din nou aceleasi solutii paguboase?! Partidele actuale nu sunt nici de stanga, nici de dreapta. Nu reprezinta, de fapt, pe nimeni, pentru ca nu au fost create sa ne reprezinte pe noi, ci pe ei.
Ele sunt doar de-a stanga si de-a dreapta bugetului de stat, pentru ca din el se hranesc si pentru ca au aceiasi parinti: fostii activisti si pasivitatea noastra. Sila noastra de politica este singura lor sansa, de aceea ne-o cultiva continuu: “toti politicienii suntem la fel, politica este o curva, trebuie sa alegi raul cel mai mic” sau, si mai bine, “stai acasa si pedepseste-ne prin absenta de la vot”. Adica, “lasa sa voteze numai ai nostri, ca doar le-am dat galeti!”
Hotii au nevoie de 3 lucruri, ca sa poata fura: un portofel plin, bezna si neatentia pagubasului. Faptul ca noi am pus peste jumatate din veniturile noastre, prin impozite pe salarii, profit si dividende, CAS, TVA, taxe de drum, accize la benzina sau impozite pe casa si masina, in marele cos al statului, adica al nimanui, a furnizat portofelul plin.
Lipsa de transparenta a tuturor tranzactiilor statului a asigurat bezna. Iar indepartarea romanilor normali la cap de politica a facut restul. Vrem sa nu mai fim furati? Nu e atat de greu. E suficient sa nu mai acceptam un stat care se comporta de parca ar fi stapanul nostru. Sa ne gandim la el, de acum, ca la un angajat de-al nostru. Care trebuie platit doar pentru ceea ce face pentru noi. Care nu are dreptul sa isi mareasca singur, de capul lui, salariul, adica impozitele noastre. Care nu are nici dreptul de a se imprumuta fara sa-si intrebe patronul, adica pe fiecare dintre noi.
Astfel, majoritatea banilor nostri ar ramane la noi, nu in portofelul statului, din care orice politician se poate servi cand vrea. Vrem sa nu mai fim o tara de mana a treia, cand avem atatia oameni de mana intai? E la fel de simplu: sa nu-i mai gonim din tara si din pozitiile din care pot face ceva util pe cei cu adevarat competenti si integri. Daca fiecare roman isi va vedea viitorul aici, vom fi un intreg mai mare decat suma partilor, si vom sta cu demnitate in fata oricarei alte natiuni. Pentru ca toate astea sa se intample, nu este suficient sa schimbam legile.
Trebuie sa ne organizam si sa ii inlocuim pe actualii politicieni. Sa ne invingem sila de politica. Nu pentru ca ne place puterea, ci pentru ca trebuie sa iesim din bulele noastre de confort individual, care vor deveni din ce in ce mai stramte. Deja vedem cum energia noastra se iroseste doar impingand in peretii bulei, ca sa nu ne sufocam. Iar daca nu ne spargem noi bulele pentru a ne uni, ni le vor desfiinta ei, una cate una.
Sa nu-i mai lasam sa ne dezbine: ieri, mineri contra studenti, azi, bugetari versus sectorul privat, angajati impotriva pensionarilor sau cei carora le e frica de caini fata in fata cu iubitorii de caini, maine, daca le trece prin cap, alergicii la puf impotriva fanilor lui Donald Duck. Noi credem ca ura, atat dintre noi, cat si fata de ei, trebuie inlocuita de actiunea lucida, cu fata spre viitor. Nu cerem de la altii nimic din ceea ce nu suntem dispusi sa facem noi insine. Si suntem multi. Suntem cei care eram prea tineri ca sa stim ce sa facem cu Revolutia sau cu Piata Universitatii ’90, si i-am lasat sa ni le fure.
Suntem “decreteii” care ne-am facut familii, afaceri si cariere, dar ne-am ratat proiectul politic. Dar si tinerii care terminam acum o facultate, doar ca sa ne izbim de zidul somajului. Suntem doctorii care am ales sa ramanem in tara si sa salvam vieti. Suntem profesorii care ne urmam vocatia, in ciuda salariilor mizere. Suntem antreprenorii care am dori sa ne dezvoltam pe o piata libera, intr-o competitie cinstita, fara licitatii trucate si firme-capusa. Suntem angajatii care ne dorim sa fim recompensati asa cum meritam, in functie de performantele noastre Suntem toti romanii care ducem Romania inainte! Va dati seama cat de puternici am fi impreuna?!
E timpul sa ne unim pentru a construi Romania noastra! O tara de oameni liberi, care stiu sa pretuiasca si sa isi apere libertatea. O tara in care in care valorile fondatoare sunt libertatea si demnitatea persoanei, corectitudinea si respectul pentru munca. O tara unde competitia onesta este baza dezvoltarii si nu exista drepturi fara responsabilitati. O tara in care statul este expresia parteneriatului intre cetateni, iar institutiile statului sunt organizate pentru a-i servi pe cetateni.
O tara in care poti sa traiesti, sa muncesti si sa te simti acasa. O tara din care sa nu mai vrei sa pleci. O tara unde sa vrei sa te intorci. Daca asa vrei sa fie Romania noastra, daca vrei sa pui umarul ca sa se intample in timpul vietii noastre, acum e momentul. Vino sa gasim impreuna solutiile concrete de care are nevoie Romania si sa castigam puterea de a le pune in practica! Ca le trece prin cap, alergicii la puf impotriva fanilor lui Donald Duck. Noi credem ca ura, atat dintre noi, cat si fata de ei, trebuie inlocuita de actiunea lucida, cu fata spre viitor.
Nu cerem de la altii nimic din ceea ce nu suntem dispusi sa facem noi insine. Si suntem multi. Suntem cei care eram prea tineri ca sa stim ce sa facem cu Revolutia sau cu Piata Universitatii ’90, si i-am lasat sa ni le fure. Suntem “decreteii” care ne-am facut familii, afaceri si cariere, dar ne-am ratat proiectul politic. Dar si tinerii care terminam acum o facultate, doar ca sa ne izbim de zidul somajului. Suntem doctorii care am ales sa ramanem in tara si sa salvam vieti. Suntem profesorii care ne urmam vocatia, in ciuda salariilor mizere.
Suntem antreprenorii care am dori sa ne dezvoltam pe o piata libera, intr-o competitie cinstita, fara licitatii trucate si firme-capusa. Suntem angajatii care ne dorim sa fim recompensati asa cum meritam, in functie de performantele noastre Suntem toti romanii care ducem Romania inainte! Va dati seama cat de puternici am fi impreuna?! E timpul sa ne unim pentru a construi Romania noastra! O tara de oameni liberi, care stiu sa pretuiasca si sa isi apere libertatea.
O tara in care in care valorile fondatoare sunt libertatea si demnitatea persoanei, corectitudinea si respectul pentru munca. O tara unde competitia onesta este baza dezvoltarii si nu exista drepturi fara responsabilitati. O tara in care statul este expresia parteneriatului intre cetateni, iar institutiile statului sunt organizate pentru a-i servi pe cetateni. O tara in care poti sa traiesti, sa muncesti si sa te simti acasa. O tara din care sa nu mai vrei sa pleci. O tara unde sa vrei sa te intorci.
Daca asa vrei sa fie Romania noastra, daca vrei sa pui umarul ca sa se intample in timpul vietii noastre, acum e momentul. Vino sa gasim impreuna solutiile concrete de care are nevoie Romania si sa castigam puterea de a le pune in practica!“
Aneta Bogdan – specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor
Bogdan Naumovici – specialist comunicare și advertising, antreprenor
Dan Costinescu – specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University
Dragos Radu – preda economie politica la King’s College, Londra
Ioana Marinescu – arhitect, Londra
Mihai Cusuta – doctor in economie, MBA (ex-UFD, organizator de evenimente al UFD)
Viorel Pascale – antreprenor, EMBA
Sursa: Pagina de Facebook
http://www.facebook.com/impreuna2012...26721277361938

Romanii, din nou pe faza. Iata cateva comentarii relevante de pe pagina de Facebook a “manifestului”:
Valentin Nas
Here you go: Aneta Bogdan vrea acum sa schimbe Romania dupa ce a “rezolvat” contracte cu Statul: TVR, CEC, Radiocom si dupa ce o ancheta a dezvaluit ca datorita lui Eric Kish, omul lui Patriciu, Ziua lui Rosca Stanescu platea bani in contul Brandient. In ce scop? Doamna in cauza voia sa-si umfle artificial veniturile ca sa dea bine scriptele companiei, in vederea vanzarii catre o companie internationala. Cazul Radiocom e de notorietate dupa ce o doamna care se numeste exact ca directorul de la acea vreme a Radiocom a intrat in actionariatul Brandient, firma pastorita de Aneta Bogdan. Nu stiu ce grad de rudenie exista intre acea doamna si director insa presupun ca e sotia lui. Aneta Bogdan este (cel putin era) o apropiata a lui Geoana pe vremea cand era inca la putere. Scopul ei: brandul de tara. Rezultate din relatia cu Mircea Geoana: contracte cu Transavia patronata de un PSD-ist notoriu, sponsor, Ioan Popa. (http://haznaua.wordpress.com/2012/01...vi-marketeeri/)
Duminicioiu Ramona • Cluj-Napoca
Esti marketer cu ambitii? Vrei sa intri in politica? Nimic mai simplu. Aplica cenzura si manipuleaza. Fa toate, DAR ABSOLUT TOATE LUCRURILE RELE pe care le condamni si pozeaza in iubitor de tara. Asta e Naumovici.
Giani Apostol • Politehnica University of Bucharest
Hai ca-i buna! Profitorii din linia a 2a a sistemului vor sa promoveze in prima linie. Chiar nu te cred, domnule Naumovici. Nu cred nimic din tot ceea ce declari ca ai intentiona. Nici macar daca ai coti-o la 180° in cazul Rosia Montana si ai recunoaste public contravaloarea serviciilor publicitare pe care le-ai prestat in folosul furnizorilor de cianura.
Elena Matei • Iasi, Romania
naumovici, baiatule, te-ai sonat la cap? partid iti trebuie tie? tu ai nevoie de un exorcist sa scoata diavolul din tine.
Niculae Radulescu-Dobrogea • Institutul Politehnic Bucuresti
”O javra extra-ordinara !”
Madalina Ilie
ha, ha… asa cum iliescu a confiscat revolutia din 89… asa vrea si naumovici sa se intituleze lider… bai naumovici tu auzi ce striga piata? ROSIA MONTANA NU E DE POMANA!
Adrian Buzea
ai realizat o campanie de marketing de nota 10, nu am ce reprosa dar sunt unele aspecte pe care in perioada in care ai studiat acest proiect le-ai omis (intentionat sau nu) cat despre “impreuna 2012″ trebuie sa recunosc ca suna foarte bine, este o singura problema: nu toti suntem prosti !
Florinakkis Arhire • Timisoara, Romania
see you naumovici la carma o sa avem o tara ca-n reclame. laser frate!
Coaca Deniz
intrebat de catre sustinatori care este agenda concreta pentru manifestul de mai sus, bogdan naumovici nu a raspuns inca. saritor cum sunt, ma simt nevoit sa ii sar in ajutor. strategia e dupa cum urmeaza (pasul 1 e deja infaptuit):
1. nu mai scriem texte iscusite de PR in slujba partidelor existente pentru pulimea din clasa de mijloc cand putem sa le scriem pentru propriul partid.
2. infiintam acel partid
3. incepem prin a educa pulimea aceea adevarata (clasa de jos plus pensionarii non hipsteri) prin reclame la produse bune pentru ei. pe care oricum le consuma, dar macar sa inteleaga de ce (bere).
4. schimbam ministerele in corporatii. care daca nu fac niste profit intai schimbam managerii cu unii care sa stie ce este un CAPM model, apoi daca inca nu: le inchidem.
5. alea care fac profit, incercam sa le extindem catre alte guverne.
6. le facem branding de tara. de exemplu la nemti: sunt anosti si onesti. la francezi: le place bagheta.
7. ce stiu ei, anyway? (toti)

Dragos Voicu • Owner and tester at My Own Life
Din cate vad eu, decizia lui Naumovici de a-si pune numele pe manifestul asta este la fel de inspirata ca cea a lui Orban de a face o vizita demonstrantilor din Piata Universitatii.
Claudiu Antohi • Graphic Designer at Work In Progress
lasa-neeee, lasaaanneee! USL, PDL, RMGC, aceeasi mizerie!
Cristian Catanescu • Brussels, Belgium
Salut, vezi ca si Mihai Neamtu a pornit ceva asemenator in Romania. Poate faceti ceva impreuna. Bafta!
Ion Ianos • Trecut prin ciur si prin darmon
Hei, oameni buni, lasati spiritul carcotas propriu romanesc deoparte! Lucrurile au inceput sa se miste, asta e important, si orisicati smecheri, pomanagii ori manipulatori vor sta la cotitura sa “confiste” ceva, o vor da in bara, fiti siguri de asta! SUNTEM IN 2012, iar 2012 chiar asta inseamna, SCHIMBAREA, dincolo de misticisme si spaime, dincolo de gogorite politice! Acum e timpul celor ce vor eliberarea de sistemele de stat manipulatoare si putregaioase. Acum exista acest minunat internet unde putem comunica! E un mare pas. Orice actiune nesincera si egoista e sortita esecului, Universul nu mai rabda, priviti numai in jurul vostru! Schimbarea a inceput mai demult.


__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #19  
Old 01-28-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default Rosia Montana iese in piata pentru a-si cere dreptul la locuri de munca si la o viataRosia Montana nu e o vorba in vant, pe care activistii cu pretentii de ecologisti o tot rostesc pentru a fi in atentia publica. Rosia Montana suntem noi si copiii nostri, Rosia Montana este inima Apusenilor si inseamna minerit. Sindicatul Viitorul Mineritului organizeaza o adunare publica in Piata din Rosia Montana, pentru a arata tarii intregi ca ne-am saturat sa vorbeasca altii in numele nostru, ca nu mai putem accepta ca altii sa ceara masuri “pentru salvarea noastra”, prin piete pe la Bucuresti, sub pretextul ca ne vor binele!
Rosia Montana se salveaza la Rosia Montana, de aceea ii asteptam alaturi de noi pe toti fratii, copiii si parintii de mineri din zona Rosia Montana, pe toti cei care stiu ca Rosia Montana a trait din minerit si care stiu ca tot mineritul ii va salva.
Ne propunem sa-i transmitem guvernului ca este momentul sa ia decizia repornirii minei, sa nu mai amane si dea dovada de responsabilitate si vointa politica, pentru ca noi dorim sa avem locuri de munca, noi si copiii nostri. Noi dorim ca mineritul sa aiba un viitor, la Rosia Montana si in alte zone ale Romaniei.

La Bucuresti, grupuri organizate de activisti au incercat in ultimele doua saptamani sa confiste manifestatiile din toata tara, sa-i faca pe romani sa creada ca nemultumirile oamenilor legate de salarii si de lipsa locurilor de munca sunt in egala masura legate de oprirea mineritului la Rosia Montana. Noi vrem sa transmitem tarii ca mineritul creaza locuri de munca si aduce bani la buget pentru pensii si salarii.

Sindicatul Viitorul Mineritului isi exprima dezaprobarea si dezamagirea ca o confederatie sindicala precum Cartel Alfa a cazut intr-o capcana a activistilor si se opune unui proiect industrial care creeaza locuri de munca. Daca nici sindicatele nu mai lupta pentru locuri de munca, ce ne ramane de facut? Facem un apel la fratii sindicalisti sa fie alaturi de noi, pentru ca si noi dorim ceea ce isi doresc toti: locuri de munca, paine pentru copii, un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi si pentru tara.

Vremea tacerii a trecut. Rosia Montana isi va face vocea auzita. Va asteptam sambata, incepand cu ora 10.30/ 11.00, in Piata din Rosia Montana.
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #20  
Old 01-28-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default Care este poziţia Masoneriei faţă de proiectul Roşia Montana?

Domnule profesor ION COJA, pe Internet a fost reactivată înregistrarea unei vechi intervenţii a dumneavoastră la OTV, pe tema masoneriei, cu titlul „Ion Coja laudă masoneria”. Chiar aţi lăudat-o?

Am vizionat şi eu acea înregistrare. Nu este o laudă adusă masoneriei! Intervenţia mea, de câteva minute, avea o motivaţie destul de naivă, nu doream să laud masoneria, ci să reclam un furt, o escrocherie, al cărei autor erau doi masoni. Fusesem atras într-o afacere cu aparenţă onestă, o combinaţie în care ceilalţi doi parteneri mi-au fost prezentaţi de domnul Diomid Perciun ca fiind masoni. Iar eu am luat acest detaliu ca pe o garanţie de seriozitate. Şi mă înşelasem.
M-am înşelat şi a doua oară, intervenind în emisiune şi sperând că făcând publică situaţia respectivă, se va auto-sesiza vestitul tribunal masonic, despre care auzisem că ar judeca toate abaterile fraţilor masoni de la morală, de la comportamentul onorabil etc. Încă mai sper, drept să-ţi spun. Aşa cum am sperat şi de la organele justiţiei „laice”, dacă o pot numi aşa, unde am reclamat malversaţia, dar fără niciun rezultat. În fapt, cunosc doar câţiva masoni, unul fiind domnul Viorel Danacu. Am intervenit în emisiune şi pentru a spune câteva cuvinte despre domnul Danacu! Am fost coleg de partid cu dînsul în PDAR, un om cu totul onorabil, atacat pe nedrept în acea emisiune. Poate şi din pricina dlui Danacu am avut încredere în cei doi masoni! Aşa zis „fraţi” masoni! Frate frate, dar mi-au băgat mâna în buzunar! Repet: încă mai sper că m-am înşelat numai în privinţa celor doi escroci, nu şi în privinţa masoneriei. Om vedea!

În concluzie: ce părere aveţi despre masonerie? Îi daţi notă de trecere?

O aştept la re-examinare!... Niciodată nu-i prea târziu pentru un escroc să-şi revină, să redevină frate şi cu ceilalţi semeni!

Ne daţi numele celor doi masoni?

Deocamdată, nu. Dar trebuie să mai fac o precizare: în acea intervenţie am expus foarte succint şi, din păcate, lacunar, o teză la care ţin foarte mult: legătura dintre democraţie şi organizaţiile secrete, de tip masonic. Am afirmat în intervenţia mea că democraţia este un sistem politic care nu poate asigura continuitatea unei politici, a unor programe naţionale de anvergură, de lungă durată. Pluralismul politic şi alternanţa la guvernare afecteză grav continuitatea şi stabilitatea societăţii. Spuneam în intervenţia mea de la OTV că democraţia nu poate dura, deci nu poate funcţiona, decât cu sprijinul unor structuri oculte, secrete, de tip masonic, care asigură continuitatea programelor politice aplicate statului respectiv! Asta poate fi luată drept o laudă adusă masoneriei? Da, se poate interpreta aşa numai dacă ai o părere bună despre democraţie, dacă eşti mulţumit de ea cum funcţionează! Dar nu este cazul meu, care nu laud democraţia, nu mi se pare sistemul politic cel mai puţin malefic, cum zicea Churchill. Şi nu sunt deloc mulţumit de aşa zisele binefaceri ale democraţiei de care avem parte după 1990! Deci nu se poate deduce din ce am spus că am lăudat masoneria! Dacă aş lăuda democraţia, implicit aş lăuda şi masoneria!

Atunci criticaţi-o!

Ca s-o critic, mai mult sau mai puţin „constructiv”, ar fi nevoie să ştiu mai multe despre dumneaei! Cunosc puţini masoni, oameni onorabili, nimic de zis, minus cei doi! Dar nu exclud nici binele, nici răul! Fireşte, m-aş bucura să am dovezi ale rolului pozitiv pentru umanitate al masoneriei, al altor structuri oculte, discrete, secrete şi aşa mai departe.

Cunoaşteţi teza că masoneria, în ultimii 150 de ani, ar fi ajuns sub obedienţa unor structuri evreieşti, de tipul Bnai Brith? Ce părere aveţi?

Ar fi grav pentru masoni! Ar fi şi mai grav dacă, în interiorul Masoneriei, le-ar fi imposibil să verifice această ipoteză! Eu unul însă nu am date destul de sigure şi complete ca să mă pronunţ. În Marele Manipulator am tratat acest subiect. Dar aş avea câteva amendamente de adus la ce am scris atunci. Revin la democraţie. Democraţia este o frumoasă iluzie, în cel mai bun caz. Cum a fost în antichitate, când a fost experimentată cu rezultate dezastruoase: condamnarea la moarte a lui Socrate şi Iisus... Au fost decizii luate în mod democratic!... Anticii au renunţat la democraţie fără niciun regret! A fost reinventată de masoni în America, apoi în Europa. Vedeţi cum funcţionează!

Dacă ar fi să reproşaţi ceva masoneriei la ce v-aţi referi?

La soarta pe care a avut-o masonul Mozart!...

Dacă ar fi să lăudaţi masoneria pentru ceva anume?

Spiritul paşoptist!... Cu menţiunea că patriotismul acelei generaţii nu este un produs eminamente masonic! Masoneria a fost la acea dată o frumoasă frăţie românească! Nu se compară cu masoneria din care a făcut parte I.G.Duca...

Ce recomandaţi unui tînăr: să intre sau nu în masonerie?

Nu ştiu ce să zic. Nu cunosc cât de adevărată este puterea cea atât de mare a masoneriei, de care vorbeşte toată lumea!... Cunoaşteţi celebrul îndemn: să avem şi noi faliţii noştri!... E ca la ONU: nu strică să avem şi noi reprezentanţii noştri! Cred, totuşi, că masoneria nu se potriveşte cu tinereţea! Cu elanurile generoase, eroice, ale tinereţii. Aş zice că masoneria este potrivită pentru persoane trecute de jumătatea vieţii. Am auzit că în masonerie sunt mulţi ofiţeri superiori, magistraţi... Sper să fie la pensie! Să nu fie activi!...
Oricum, idealul românesc este altul, este afirmarea pe faţă a gândurilor, a intenţiilor... Ce-i în guşă e şi-n căpuşă! Românului nu-i place să se ferească, să se ascundă, să fie „discret” sau secret. Dintotdeauna am ţinut la acest model, l-aş numi modelul românesc al voiniciei: Cine-i tînăr şi voinic Umblă noaptea pe colnic Fără par, fără pistoale, Numai cu palmele goale!... Ştiu bine că acest model nu funcţionează în toate comunităţile, nu este agreat în toate culturile şi tradiţiile! Nu este destul de eficient, după mintea unora, probabil!

Apropo de eficienţă: În romanul Vin Americanii aţi propus o interpretare inedită a confruntării dintre David şi Goliath. Am impresia că se explică interpretarea dumneavoastră prin preferinţa pe care văd că o aveţi pentru acest model al „voiniciei”. Aţi vrea să-l aplicaţi la momentul biblic atât de cunoscut, căruia i-aţi dat altă interpretare? Interesantă, după părerea mea.

Da! S-a zis că David l-a învins pe Goliath prin inteligenţă!... O enormitate! Inteligenţa nu înseamnă viclenie şi încălcarea regulilor! Căci asta face David! Regula, la acea dată, era ca lupta să fie voinicească, în contact nemijlocit cu adversarul. Puneai mâna pe adversar şi-l doborai, dacă erai în stare! De aceea Goliath se miră de David că intră în arenă, în ring, cu o praştie asupra lui. „La ce-ţi trebuie, prietene?! Praştia este făcută ca să tragi cu ea în fiare sălbatice!”... David nu-i răspunde la întrebare. Nu putem deduce de aici că era mai dotat intelectual decât uriaşul Goliath, ci că era viclean, găsise un subterfugiu prin care să evite contactul cu adversarul. Să evite lupta voinicească! Pentru prima oară în istoria omenirii, lovitura voinicească, a braţului încordat, este înlocuită cu lovitura de la distanţă: cu praştia! Precursoarea arcului, a armelor de foc, a rachetelor balistice intercontinentale. În copilăria mea, când ne băteam între noi două mahalale, era regulă sfîntă să nu utilizăm praştia, pe care o aveam fiecare în buzunar, dar trăgeam cu ea numai după vrăbii sau ciori! Sau să arunci cu pietre!... Ne luptam numai cu săbiile... Îmi place să cred că era o regulă veche de când Tomisul!
Ce face David este similar boxeurului care intră pe ring cu o piatră în buzunar, iar când gongul anunţă începerea luptei scoate piatra din buzunar şi-l pocneşte cu ea pe adversar în frunte!... Asta a făcut David al nostru!

Iar sunteţi anti-semit!

Nu m-aş mira să se găsească vreun nătărău să vadă aşa lucrurile!... Ca să-l liniştesc, o să-i spun că, la Discovery, l-am auzit pe un arheolog din Israel, evreu, spunând că nu există nicio dovadă arheologică a existenţei lui David...
Da, acea confuntare este istorică, dar în sens negativ. Ea marchează momentul când debutează în istorie viclenia ca substitut al forţei. Prin viclenie, prin arme, aschimodia îl poate înfrânge pe voinicul voinicilor, fie cu praştia, fie cu cuţitul înfipt în spate, fie cu glonţul ucigaş!... Îmi pare rău de Michelangelo! E lucru sigur că David nu arăta aşa cum l-a imaginat marele sculptor!... Mai degrabă Goliath va fi arătat aşa de mândru, de vajnic!

Care este legătura dintre masonerie şi pledoaria dumneavoastră împotriva lui David!

Nicio legătură, prietene! Tu ţi-ai adus aminte de cartea mea, de o pagină la care şi eu ţin şi pe care am scris-o cu gândul şi la Cervantes, care, în Don Quijote are cuvintele cele mai aspre pe seama celor care au inventat şi folosesc armele de foc!...
Problema masoneriei nu rezidă în faptul că este sau ar fi o societate secretă! Ci mă întreb cât de mari sunt secretele masoneriei faţă de propriii ei membri? Bunăoară, ei între ei, masonii pot să afle dacă este sau nu adevărată povestea cu subordonarea masoneriei faţă de alte structuri, indiferent dacă aceste structuri sunt sau nu eveieşti?

În concluzie?

Ce concluzie?!... Mă rog, îmi vine în minte o întrebare: masoneria din România, ca ONG de interes naţional, cum a fost clasificată de guvernul Adrian Năstase, s-a pronunţat asupra proiectului Roşia Montană? Acest proiect este un bun test pentru a cunoaşte disponibilitatea unei persoane, a unei organizaţii, de a fraterniza cu poporul român, cu viitorul românesc al României. Ce ştii? Care este poziţia masoneriei româneşti faţă de acest proiect criminal? Criminal, dar al naibii de tentant pentru cei a căror patrie nu este în România!
Aş sugera masonilor din România să ia atitudine faţă de Roşia Montană în numele masoneriei, să-şi facă publică atitudinea şi să acţioneze în consecinţă, fie şi pe căi mai discrete. Dar eficiente! Ar fi un gest care ar lămuri statutul masoneriei din România.

O ultimă întrebare: pe LISTA NAŢIONALĂ vor putea fi înscrişi şi masoni?

Nimeni nu va fi înscris pe LISTĂ pentru că este mason! Dar nici nu va fi exclus de pe listă pentru că este mason! Altele sunt criteriile, mai citeşte atent încă o dată textele noastre deja puse în circulaţie!
Umblă sănătos, prietene! ...Era să zic frate! Ne dădeam de gol!... Ptiu!

A consemnat PETRE BURLACU
Cititi si: LISTA NATIONALĂ
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #21  
Old 01-28-2012
Iocan Iocan is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2007
Location: dincolo de munti(unde nu prea ajunge oricine)
Posts: 7,312
Send a message via Yahoo to Iocan
Default

Mai "don perefesore ""tepelea"ai cam vasut cam ce au furat patrihotii din
(to be copntinue)....

...Stina di valie (un felea de Porodaie-pina amu or cam furat tot ce s-a putut )
NO ca m-am cam ienervat si iar am dat cu neuronu de totiperetii calculatorului.!zZic si ieu ca "domn"Waccin":
Meedicaaaaaneteee!Chiar si un pic decianura sau Rosu da Paris.
ori da Moskva(ca aia iere cu cevaheColojia!
__________________
[I"Am facut 13 ani de puscarie,pt un neam de idioti"-PTutea

"Dorinţa nemăsurată de putere i-a făcut şi pe îngeri să se prăbuşească. Oamenii nu au cum să scape."

Francis Bacon

"Ce tie nu-ti place ,ALTUIA nu face..."!!!

Last edited by Iocan; 01-28-2012 at 01:11 PM.. Reason: later edit
Reply With Quote
  #22  
Old 02-02-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default E oficial!

E oficial! Valoarea celorlalte metale rare de la Roșia Montană e mai mare de patru ori decît cea a aurului


A lucrat vreme de peste 20 de ani la minele de la Rosia Montana, ca inginer geolog sef. Este omul care stie cel mai bine din Romania ce zacaminte sunt acolo. Si cu toate astea, niciun ministru din Romania nu a fost curios sa ii ceara opinia. Cititi mai jos ce crede specialistul Aurel Suntimbrean despre proiectul Rosia Montana.
Reporter: Care-i cea mai mare problema a proiectului Rosia Montana?
Aurel Suntimbrean: Discutiile nesfarsite in necunostinta de cauza. Nu am vazut niciun specialist, un geolog, un miner, un inginer de preparare, care sa discute problema cum trebuie. Trebuie sa analizeze specialistii. Sa se faca dezbateri televizate cu specialisti, nu sa vorbeasca oricine.
Rep.: Unul dintre specialisti sunteti dumneavoastra…
A.S.: Am pretentia, si mi-e jena ca o afirm, ca sunt cel care cunoaste cel mai bine zacamantul de la Rosia Montana.
Rep.: Cat aur este acolo?
A.S.: Aur este mult. As vrea sa va spun ca zacamantul de la Rosia Montana ii un unicat. Astazi, daca merg cu dumneata la Rosia Montana si dezlipim o bucata de roca cu tarnacopul, o macinam si spalam acel macinis cu apa, obtinem aur.
Rep.: Dar foarte putin, banuiesc.
A.S.: Da, dar la nivelul tarnacopului. Mii de ani oameni asa au trait, la nivelul tarnacopului si al lopetii. Azi un gram, maine zece, poimaine nimic. Acum, trebuie sa stiti ca cei de la Gold Corporation exagereaza in privinta cantitatii de aur pe care cica o vor extrage.
Rep.: Dar de ce sa spuna ca e mai mult aur decat in realitate?
A.S.: Nu stiu, banuiesc ca au interese pe bursa. in muntele Cetate si in muntele Carnic sunt evaluate 180 de milioane de tone de minereu. De ce spun asta? Ei au cumparat documentatia noastra, situatia zacamantului de la Rosia Montana, facuta in 1985. Documentatia a fost facuta sub semnatura mea, eram inginer-sef, aveam ultima semnatura. Documentatia facea o evaluare de 30 milioane tone de minereu, cu 1,05 – 1,1 grame de aur pe tona de minereu. Ei, pe baza documentatiei noastre, au recalculat ca zacamant ar fi 218 milioane de tone de minereu din care se pot recupera 300 tone de aur si 1600 tone de argint. Eu la o discutie cu planurile pe masa, pot sa le arat ca zacamintele aurifere de la Rosia Montana sunt distribuite pe verticala. Zonele cele mai bogate au fost si sunt la suprafata si cu cat cobori, continutul in aur scade. La muntele Cetate, daca la suprafata continutul e de 3 grame, la o adancime de 300 metri ajunge la 0,5 – 0,4 – 0,3 grame pe tona de minereu. Va dati seama ce diferenta? S-ar putea sa aiba surprize…
Rep.: An muntii astia care vor fi rasi de pe suprafata pamantului e doar aur si argint, nu mai sunt cumva si alte metale rare?
A.S.: As vrea sa va dau doar niste date, pe care le am si in fata. in 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. in 1962, Icechim din Bucuresti, evidentieaza prezenta germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. in 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o proba de 350 kilograme de zacamant si am trimis-o la analiza la Institutul de Cercetari din Baia Mare. Vreau sa va prezint cateva din metale identificate: aur – 1,5 grame pe tona, argint – 11, 7 grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona, molibden – 10 grame pe tona, vanadiu – 2500 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50 grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona. Aceste probe si rezultate se afla in documentatia pe care RMCG-ul a cumparat-o de la Agentia Nationala de Resurse Minerale.
Rep.: Aceste metale rare le vor extrage fara sa plateasca nimic?
A.S.: Nimeni nu vorbeste despre ele. in orice discutie se vorbeste de 300 tone de aur, 1600 de tone de argint. De aceste metale nu vorbeste absolut nimeni. Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care exploateaza zacamantul.
Rep.: Pfaaai de capul meu! Dar, ca pret, care sunt mai valoroase, tonele de aur si argint sau si mai multele tone din celelalte metale?
A.S.: Cantitatile din celelalte metale sunt mai valoroase decat cele 300 tone de aur si cele 1600 tone de argint. intr-un document intocmit de un grup de profesori de la ASE – Bucuresti se spune, pe calcule, nu pe povesti, ca valoarea celorlalte metale rare de la Rosia Montana e mai mare de patru ori decat valoarea aurului si argintului de acolo.
Rep.: Pe langa aceste alte metale rare, mai e si problema patrimoniului cultural, care nu se poate cuantifica in valute.
A.S.: Absolut. Sunt sapte biserici: una greco-catolica in Rosia, de la 1741, apoi una ortodoxa, de la 1620, biserica ortodoxa din Corna, de la 1710, biserica greco-catolica din Corna, de pe la 1846 si restul biserici maghiare, de pe la 1850. Ar fi multe de povestit. Familia Gritta, o mare familie, renumita in toti Apusenii, cu Mihaila Gritta, care a trait intre 1762-1837 si care a gasit in galeria lui proprie 1700 kilograme de aur. Cu acest aur a facut sapte biserici si sapte scoli confesionale in Muntii Apuseni. Cine mai face asa ceva azi? Noi cica vom scoate 300 tone de aur, cu pretul caruia vom rade de pe fata pamantului doua localitati cu tot patrimoniul lor cultural-istoric, cu sapte biserici vechi, cu galerii romane unice in Europa, care pot fi vizitate in frac si cu pantofi cu lac, atat de bine-s amenajate si pastrate.
de Alexandru Cautis | Buciumul.ro
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #23  
Old 02-05-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #24  
Old 02-05-2012
trancanu's Avatar
trancanu trancanu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,329
Default

Jecmaneala este evidenta si, cu cit se implica mai mult politicienii puterii, cu atit pute mai rau !

Ca sa intelegeti, aur exista acolo in proportie de 1 : 1.000.000! In timp ce metalele rare se gasesc in proprotie de 1 : 1000 !!!

Si totusi le dam voie sa scoata "supa" concentrata din tara, sa ia ce vor din ea sub pretext ca scot doar aurul si argintul, si sa ne-o aduca inapoi poluanta, acida si asezonata cu alte porcarii de ale lor ! Buna de lasat mostenire copiilor si nepotilor in loc de un zacamint de metale rare care de abia de acum incolo incep sa-si gaseasca aplicatii practice !

Si am mai remarcat ceva: exagerarea cantitatii de aur si argint ce va fi extrasa are impact pe bursa, unde investitorii cauta in ce sa-si mai bage banii pe criza asta. Se vor extrage pe sest metalele rare , ca produse secundare valorificate printr-o firmulitza obscura, iar falimentul extragerii de aur si argint va fi cit casa, astfel ca nu va mai avea cine sa gestioneze dezastrul si sa fie tras la raspundere. Iar prostanacii care acum ne trimit mesaje lacrimogene pe tembelizor, "ajutati" de RMGC , vor ramine tot saraci, tot fara viitor dar si cu o problema ecologica apocaliptica in circa...

Toate astea nu ni le fac strainii, ci romani de ai nostri camuflati in spatele RMGC. De care se pare ca nu e straina actuala administratie. Daca se va dovedi legatura si altfel decit prin brusca crestere a interesului lui Basescu pentru Rosia Montana si pentru mineritul atit de hulit in ultimii 20 de ani, e caz de inalta tradare si de subminare a economiei nationale !
__________________
"Nu iti da dreptate cel care te aproba ci cel care te imita !"

Last edited by trancanu; 02-05-2012 at 11:20 AM..
Reply With Quote
  #25  
Old 02-05-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

Scris de catre trancanu View Post
Jecmaneala este evidenta si, cu cit se implica mai mult politicienii puterii, cu atit pute mai rau !

Ca sa intelegeti, aur exista acolo in proportie de 1 : 1.000.000! In timp ce metalele rare se gasesc in proprotie de 1 : 1000 !!!

Si totusi le dam voie sa scoata "supa" concentrata din tara, sa ia ce vor din ea sub pretext ca scot doar aurul si argintul, si sa ne-o aduca inapoi poluanta, acida si asezonata cu alte porcarii de ale lor ! Buna de lasat mostenire copiilor si nepotilor in loc de un zacamint de metale rare care de abia de acum incolo incep sa-si gaseasca aplicatii practice !

Si am mai remarcat ceva: exagerarea cantitatii de aur si argint ce va fi extrasa are impact pe bursa, unde investitorii cauta in ce sa-si mai bage banii pe criza asta. Se vor extrage pe sest metalele rare , ca produse secundare valorificate printr-o firmulitza obscura, iar falimentul extragerii de aur si argint va fi cit casa, astfel ca nu va mai avea cine sa gestioneze dezastrul si sa fie tras la raspundere. Iar prostanacii care acum ne trimit mesaje lacrimogene pe tembelizor, "ajutati" de RMGC , vor ramine tot saraci, tot fara viitor dar si cu o problema ecologica apocaliptica in circa...

Toate astea nu ni le fac strainii, ci romani de ai nostri camuflati in spatele RMGC. De care se pare ca nu e straina actuala administratie. Daca se va dovedi legatura si altfel decit prin brusca crestere a interesului lui Basescu pentru Rosia Montana si pentru mineritul atit de hulit in ultimii 20 de ani, e caz de inalta tradare si de subminare a economiei nationale !
Nici ăştia nu sunt români, cum nici ăia nu sunt canadieni...
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #26  
Old 02-05-2012
trancanu's Avatar
trancanu trancanu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,329
Default

Scris de catre michele0 View Post
Nici ăştia nu sunt români, cum nici ăia nu sunt canadieni...
Ma rog, cetateni romani si fosti si actuali securei de frunte. Ca mie nu au vrut sa-mi vinda documentatia aia cu resursele minerale din zona, cica e secret de stat...
__________________
"Nu iti da dreptate cel care te aproba ci cel care te imita !"
Reply With Quote
  #27  
Old 02-05-2012
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,773
Default

Scris de catre trancanu View Post
Ma rog, cetateni romani si fosti si actuali securei de frunte. Ca mie nu au vrut sa-mi vinda documentatia aia cu resursele minerale din zona, cica e secret de stat...
Păi cum, trebuie să ştii, că zăcămintele de Au sunt împreună cu cle de U, dar in afară de astea sunt o grămadă de metale rare, care...ca să vezi nici nu sunt stipulate în contract. Ori acelea au valoare mai mare decât aurul...
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
Reply With Quote
  #28  
Old 02-05-2012
trancanu's Avatar
trancanu trancanu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 5,329
Default

Scris de catre michele0 View Post
Păi cum, trebuie să ştii, că zăcămintele de Au sunt împreună cu cle de U, dar in afară de astea sunt o grămadă de metale rare, care...ca să vezi nici nu sunt stipulate în contract. Ori acelea au valoare mai mare decât aurul...
Am mai citit astfel de materiale de la diferite institutii implicate in prospectarea geologica sau pastrarea datelor confidentiale, postate de diferit useri. Problema este ca extragerea metalelor nu este rentabila decit daca costurile sint mai mici decit beneficiile sau daca e nevoie de acele materiale indiferent de cost.

In apa marilor si oceanelor exista saruri si atomi de metale in concentratii similare cu cele de la Rosia Montana. Exista si tehnologii pentru valorificarea lor, asa ca nu inteleg de ce se inversuneaza sa le extraga de acolo .

Nu cumva pentru ca o componenta majora a "afacerii" este ingroparea substantelor poluante si radioactive care dau acum mari dureri de cap multinationalelor si chiar unor state ? Costurile de stocare, transport si neutralizare a acestora se ridica la sume astronomice si singura solutie rentabila este sa gasesti niste idioti care sa accepte sa le ingroape sub casa lor ...
__________________
"Nu iti da dreptate cel care te aproba ci cel care te imita !"
Reply With Quote
  #29  
Old 02-05-2012
blacksmith blacksmith is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 472
Default

Scris de catre trancanu View Post
In apa marilor si oceanelor exista saruri si atomi de metale in concentratii similare cu cele de la Rosia Montana. Exista si tehnologii pentru valorificarea lor, asa ca nu inteleg de ce se inversuneaza sa le extraga de acolo.
Poate din cauza ca scoti mai usor aceeasi cantitate de la o adancime de 500 m daca este vorba zona terestra decat daca este vorba de mediu marin/oceanic ?

P.S. La titei si gaze este un avantaj ca nu trebuie sa deplasezi (prea frecvent) punctul de priza cu zacamantul...
Reply With Quote
  #30  
Old 02-05-2012
TB's Avatar
TB TB is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 17,205
Default

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
NU poti posta thread nou
NU poti raspunde
Nu poti posta atasamente
NU poti edita postarile tale

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
##Basescu, aurul si... Ardelenii## belphegor Politică 59 09-11-2011 05:46 AM
Aurul Dacilor michele0 Cultură 2 08-01-2010 11:36 AM
Aurul, Biblia, Politicienii antinule Politică 2 07-14-2009 05:40 PM
Razboiul Sfint Pentru Aurul Negru Danka Internaţional 8 08-15-2008 09:51 PM
AURUL NEGRU SI GANDIREA VERDE EFORIE Politică 63 05-28-2008 07:13 PMOra este GMT +2. Ora este acum 08:54 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, REALITATEA.NET
REALITATEA.NET, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii