Go Back   Realitatea .NET » FORUM » Discutii Libere - Forum - Realitatea.NET » Bloguri

Bloguri Articole personale, discutii libere

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #2101  
Old 02-19-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet la cafea

Doi medici psihiatri coboară scările.
Unul se împiedică, cade şi îşi rupe piciorul.
Celălalt se repede la el şi îl întreabă:
- Vrei să discutăm despre asta?
Reply With Quote
  #2102  
Old 02-19-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

... asta-i drama a milioane si milioane de oameni... "Ca Dumnezeu, celui ce are, ii da si mai mult, iar celui ce nu are i se va lua si ultima imbucatura." Cică Iisus Christos ar fi spus acest lucru, cu vreo 2000 de ani in urma, lucru valabil si astazi...

"Banu' trage la ban şi păduchele la golan..."
Câtă nedreptate!...
Reply With Quote
  #2103  
Old 02-20-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Monologuri (I)

Bună seara, Andrei! Vin spre tine, inchipuire albastră, plăsmuire din vis si sperante. Dă-mi voie, deschide usa si lasă-mă langă tine.

Primeste-mi iertarea pentru o greseală nesăvarsită. Vin la tine cu icoana primului tău cuvant, cu lumanarea de ceară din care se inaltă un fum subtire, albastru ca tine.Vin să-ti cer iertare, imagine cu ochi perfizi. Te văd peste tot, fără să existi niciunde. Si arzi in mine ca lumanarea ce-o tin intre degete.

Te iubesc, da, te iubesc de mult fără ca tu să-ti inchipui că mai există si oameni care iubesc umbre. Ca să ajung la tine am trecut trei dealuri. Atunci le-am călcat nepăsătoare. Acum mi-e frică să trec fără tine. Dă-mi umbra ta, lasă-mă să mă sprijin de tine, tu singurul gand si marele vis.

Esti mai frumos ca Făt Frumos cel Trist. Dar tristetea ta e perfidă, ca aparitia si disparitia ta.

Acum incă odată cer iertarea ta blandă si, ascultă-mă, tu - umbră de vis, coboară din albastru in chip de noapte, de vis sau măcar in chip de floare de nu-mă-uita...
Reply With Quote
  #2104  
Old 02-20-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

O iubire nemuritoare

Intr-o dimineata am fost martora unei iubiri extraordinare, in ciuda faptului ca in locul in care ma aflam -- un sanatoriu de batrani -- nu te lasa sa crezi ca mai exista asa ceva. La vremea respectiva, tatal meu impartea camera cu alti trei barbati in varsta. Nu era o situatie prea placuta, dar nu am avut de ales.

Cu cateva zile inainte de vizita mea la sanatoriu a mai fost internat un cuplu de batrani. Pentru ca nu le puteau oferi o camera cu un pat dublu, personalul sanatoriului a fost obligat sa SEPARE cuplul. Batranului (pe care-l vom numi domnul WEST) i-a fost rezervat un pat langa tata, iar sotia lui doamna West -- avea sa imparta camera cu alte doua doamne mai in varsta.

Cand m-am dus sa-l vad pe tata in dimineata aceea, l-am cunoscut pe domnul West. Trei surori medicale stateau in jurul lui. El nu mancase nimic de cateva zile bune... adica de cand a fost internat. Imi dadeam seama dupa chipul ingrijorat al asistentelor ca isi faceau probleme pentru el. In timp ce o asistenta incerca sa-l convinga sa manance cateva linguri... de mancare, o alta asistenta se lupta cu el sa-l determine sa bea un milkshake. Cea de-a treia statea langa el cu un pahar de apa in mana. Domnul West refuza insa sa manance si sa bea ceva.

- Sa incercam cu asta! spuse o asistenta.
Ea scoase o acadea si i-o oferi domnului West. O refuza insa si pe aceasta.
Nu dorea sub nici o forma sa asculte glasul ratiunii. In cele din urma rosti numele iubitei lui sotii, care se afla intr-o camera pe acelasi palier.
- Aduceti-o pe doamna West spuse asistenta. Poate ca domnul West va manca de dragul ei.

Dupa cateva minute, in camera intra, intr-un scaun cu rotile, o doamna cu un chip blajin. Acadeaua ajunse la ea si o aducea acum ca pe un trofeu. Zambetul ei era contagios, caci - atunci cand o vazu - fata domnului West se lumina dintr-o data. Simteam ca prezenta mea ar fi putut sa-i deranjeze dar, nu-mi puteam dezlipi ochii de la cuplul acela extraordinar...

Isi tradau dragostea pe care si-o purtau, prin fiecare gest sau vorba pe care si-o spuneau, prin felul in care doamna West, ii mangaia mana sotului ei si ii atingea fruntea sau prin fiecare privire pe care si-o daruiau.

Cu o voce domoala, l-a convins in cele din urma pe domnul West sa manance. Spre surprinderea auditoriului lor, domnul West se delecta in final cu acadeaua, bucurandu-se in acelasi timp de prezenta sotiei sale.

In timp ce asistentele ii dadeau sa manance, el isi invaluia iubita intr-un zambet generos. Doamna West incepu apoi sa fredoneze o melodie. Chipul lui la inceput atat de grav, deveni incetul cu incetul, expresia seninatatii absolute.

Ochii mi se umplura de lacrimi. Asistenta trase o perdea in jurul lor pentru a le oferi cat mai multa intimitate. Am descoperit atunci ca dragostea nu este numai apanajul tineretii. Ea poate dainui o viata intreaga...

Astazi domnul si doamna West se afla intr-un loc unde nu exista nici reguli, nici sanatorii si nici scaune cu rotile. Nu mai exista nici pereti care sa-i desparta, si nici motive pentru lacrimi nu mai au. Sunt convinsa ca iubirea sotilor West a trecut barierele sentintei... "pana cand moartea ne va desparti", dainuind acum pe veci.

Caci am vazut atunci in ochii lor nu numai o iubire nemuritoare ci si o clipa de eternitate...

Nancy B.Gibbs
Reply With Quote
  #2105  
Old 02-20-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Dar nu în locul tău

Un frate, luptat fiind de multe ispite, s-a dus la duhovnicul său şi s-a plâns: "Părinte, rugaţi-vă pentru mine, fiindcă ispitele mă doboară!". Părintele, care a înţeles despre ce este vorba, l-a privit cu bunătate şi i-a zis: "Fiule,

Pot să mă rog pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să postesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mă sacrific pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să îndur pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mă ostenesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să plâng pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să priveghez pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să dăruiesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să suspin pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să caut pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să fiu treaz pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mor pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să rabd pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mă străduiesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să plătesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mă jertfesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să-mi schimb viaţa pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să construiesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să lupt pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mă informez pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să cer iertare pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mulţumesc pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să sufăr pentru tine, dar nu în locul tău;
Pot să mă umilesc pentru tine, dar nu în locul tău.

Şi multe pot să fac pentru tine, dar nu în locul tău. Fă tot ce poţi pentru tine, fiule, şi te voi ajuta şi eu!

Sursa: http://www.popasduhovnicesc.ro/
Reply With Quote
  #2106  
Old 02-20-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Podul

Doi fraţi care trăiau în gospodării alăturate, au avut un conflict. A început cu o mică neînţelegere şi a luat amploare până când s-a produs dezbinarea între cei doi. Totul a culminat cu un schimb de cuvinte dure, urmate de săptămâni de linişte...
Într-o dimineaţă, cineva a bătut la uşa fratelui mai mare. Când a deschis uşa, a văzut un bărbat cu unelte de tâmplărie.
"Caut de lucru pentru câteva zile, a zis străinul. Poate aveţi nevoie de mici reparaţii aici, în gospodărie, eu v-aş putea ajuta". "Da, a zis fratele mai mare. Am ceva de lucru pentru dumneata. Vezi acolo, pe partea cealaltă a râului, locuieşte vecinul meu. Mă rog, de fapt este fratele meu mai mic. Vreau să construiesc un gard de doi metri înălţime, nu vreau să-l mai văd. Eu plec la câmp, la treburile mele, dar aş vrea ca până mă întorc diseară, dacă se poate, să fie gata".
Tâmplarul a muncit mult, măsurând, tăind, bătând cuie. Aproape de asfinţit, când s-a întors de la câmp fratele mai mare, tâmplarul tocmai terminase treaba. Uimit de ceea ce vede, fermierul a făcut ochii mari şi a rămas cu gura căscată. Nu era deloc un gard de doi metri. În locul lui era un pod care unea cele două gospodării peste râu.
Tocmai în acel moment, vecinul lui, fratele cel mic, venea dinspre casa lui şi, copleşit de ceea ce vede, şi-a îmbrăţişat fratele mai mare, şi i-a spus: "Eşti un om deosebit, să te gândeşti tu să construieşti un pod aşa de frumos după tot ce ţi-am spus şi ţi-am făcut! Iartă-mă, frate!" Şi s-au iertat.
Tâmplarul, văzându-şi treaba terminată, începu să-şi adune uneltele, ca să plece întru ale sale. "Aşteaptă, stai, i-a zis fratele cel mare. Mai stai câteva zile. Am mult de lucru pentru dumneata". "Mi-ar plăcea să mai rămân, a spus tâmplarul, dar mai am multe poduri de construit…"

Ce "meserie" frumoasă, să construieşti "poduri"! Iar dacă nu ne pricepem să construim "poduri", măcar să nu le stricăm pe celelalte construite cu migală de ALŢII...

Sursa: http://www.popasduhovnicesc.ro/
Reply With Quote
  #2107  
Old 02-21-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Acum, ca bunul si sfantul Ion Iliescu...

... impreuna cu ingerii Nastase, Mitrea si Hrebenciuc i-au ajutat sa ajunga presedinte PSD, ii propun lui V Ponta sa-si aduca in partid si celelalte neamuri, daca mai are, gandind ca raspopitul lui socru, Ilie Sarbu, cel impuscat in bilute, la o partida se vanatoare, si incolora lui sotie, Daciana sic! nu-i sunt de ajuns sa-si puna in aplicare planurile, ideile si proiectele... de a-i bate pe cei din PD-L... Forta sta in unirea celor multi si batausi... Cand ai forta, la ce-ti mai trebuie minte, inteligenta si bun simt?

Reply With Quote
  #2108  
Old 02-22-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

De ce ne batem joc de limba străbună?

Bună dimineaţa! Şi să ai o săptămână aşa cum ţi-o faci tu nu cum ţi-o fac alţii…

Spune-mi te rog, tu care nu esti filolog, ce înţelegi prin cuvântul “brand”? Şi cam care ar fi echivalentul acestui cuvânt în limba română, dacă are echivalent?

Sâmbătă l-am auzit pe Iliescu urlând că el este un “brand”… Nu ştiu, o fi de bine, o fi de rău, habar n-am… Cuvântul nu-mi transmite nimic… Acum două minute citesc că pentru Preşedintele Băsescu filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” este primul “brand” valabil de ţară al României… Şi iar mă întreb dacă o fi de bine sau nu…

De ce ne batem joc de limba română? De ce folosim barbarisme? De ce ne întoarcem la epoca atat de ironizată şi satirizată de Caragiale? Ce înţelege Badea Gheorghe sau Ţaţa Floarea dacă îi spui că satul ei poate fi un “brand”? Cum să avem un popor informat dacă oamenii de sus, conducătorii vorbesc un limbaj indescifrabil, neinteligibil şi coboară la nivelul personajelor lui Nea Iancu?…

Şi, mai presus de toate, ce limbă transmitem copiilor noştri? Ce se va alege de limba română dacă, fără discernământ, o îngrăşăm cu cuvinte din afară de care habar nu avem ce înseamnă dar le folosim pentru că aşa e “trendi”…

Da’ “trendi” ce înseamnă?
Reply With Quote
  #2109  
Old 02-23-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Cugetare de dimineaţă

... şi pe un prost degeaba il injuri sau te superi ca el nici nu realizeaza de ce...
Reply With Quote
  #2110  
Old 02-23-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Citatul zilei
Nicolae Iorga: “Dumnezeu face zile cu soare şi zile cu nouri; întâmplarea face zile cu noroc şi zile fără noroc, iar omul zile vrednice şi zile nevrednice.”
Reply With Quote
  #2111  
Old 02-23-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet la cafea
- Tată nu puteam să dorm noaptea şi mi-o zâs dom’ doftor să închid ochii şi să mă apuc să-mi număr oile până adorm.
- Şi-o mers?
- Stai să vezi! M-am apucat să le număr şi pe urma mi-o perit tot somnul, când am băgat de seamă că-mi lipsesc două…

Reply With Quote
  #2112  
Old 02-23-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Mădălin Voicu, se oferă, prin SMS, să fie câinele de pază al lui V Ponta Ponta: “O să ai nevoie de un Rex care să rupă lanţul”

Sursa: Realitatea.net http://www.realitatea.net/madalin-voicu–sfaturi-prin-sms-pentru-ponta–o-sa-ai-nevoie-de-un-rex-care-sa-rupa-lantul_701752.html

Om prost şi fără minte… Ai îmbătrânit degeaba, Medeline… Unde ti-e mândria si unde înţelepciunea vârstei?...
Reply With Quote
  #2113  
Old 02-23-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet

Un puradel îi cere tatălui său ceva de mancare. Ţiganul zice:
- Bea şi tu o cană cu apă.
- După ce să o beau?
La care ţiganul, nervos:
- După uşă!
Reply With Quote
  #2114  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Ce e amorul? de Mihai Eminescu

Ce e amorul? E un lung
Prilej pentru durere,
Căci mii de lacrimi nu-i ajung
Si tot mai multe cere.

De-un semn în treacat de la ea
El sufletul ti-l leaga,
Incât să n-o mai poti uita
Viata ta intreaga.

Dar înca de te-asteapta-n prag
In umbra de unghere,
De se-ntâlneste drag cu drag
Cum inima ta cere:

Dispar si cerul si pământ
Si pieptul tau se bate,
Si totu-atârna de-un cuvânt
Soptit pe jumatate.

Te urmareste saptamâni
Un pas făcut alene,
O dulce strângere de mâni,
Un tremurat de gene.

Te urmaresc luminatori
Ca soarele si luna,
Si peste zi de-atâtea ori
Si noaptea totdeauna.

Căci scris a fost ca viata ta
De doru-i să nu-ncapa,
Căci te-a cuprins asemenea
Lianelor din apa.
Reply With Quote
  #2115  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet la cafea

La Radio Erevan, un ascultător întreabă:
- De ce Adam şi Eva au trăit peste 800 de ani, iar astăzi omul nu trăieşte mai mult de 100 de ani ?
Radio Erevan răspunde:
- Deoarece, între timp, medicina a progresat foarte mult!
Reply With Quote
  #2116  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Iubeşte româneşte! Cu dragoste despre dragoste de Dragobete – Poveste

Ce este dragostea?

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa v-o impartasesc si voua.

“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el… Si-atunci il intreb mirata:

“Si dvs va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?”
Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde:
“E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea”.


Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti. Mi-am inghitit lacrimile, spunandu-mi in sinea mea:

“Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!… Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.
Reply With Quote
  #2117  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Cântec deplin de Radu Gyr

N-ai lauda de n-ai stii sa blestemi,
Surâd numai acei care suspina,
Azi n-ai iubi de n-ar fi fost sa gemi,
De n-ai fi plâns, n-ai duce-n ochi lumina.


Si daca singur rana nu-ti legai,
Cu mâna ta n-ai unge rani straine.
N-ai jindui dupa frânturi de rai
De n-ai purta un ciob de iad in tine.


Ca nu te-nalti din praf daca nu cazi
Cu fruntea jos, în pulberea amara,
Si daca-nvii în cântecul de azi
E ca mureai în lacrima de-aseara…

Reply With Quote
  #2118  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

La steaua, de Mihai Eminescu
Fragment

"Tot astfel când al nostru dor
Pieri în noapte-adâncă,
Lumina stinsului amor
Ne urmăreşte încă."
Reply With Quote
  #2119  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Citatul zilei

Istoria este lungul şir de iluzii al omenirii, puse pe hîrtie de naivii care credeau că se poate găsi un sens în toată această harababură.
Edgar Jeffries

Reply With Quote
  #2120  
Old 02-24-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

NOI

...cei nascuti la inceputul anilor 60 si cei nascuti in anii 70, vedem acum in anul 2008 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Avem amintiri despre primii pasi pe luna, si despre razboaie sangeroase, si avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva odata.

Suntem ultima generatie care a jucat “De-a v-ati ascunselea” , “Castel”, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara, vrem ostasi”, “De-a prinselea”,”Sticluta cu otrava”, “Pac Pac”, “Hotii si vardistii”, ultimii care au strigat “Un doi trei la perete stai”, ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.

Noi nu am dat examene de Capacitate, nu am dat teste gril la admitere. Noi am fost ultimii “Soimi ai Patriei” si ultimii “Pioneri”. La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza…Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari.

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills , Melrose Place , Twin Peaks Dallas… si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, sau pustile alea absolut superbe cu apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.

Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam!

Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britne Spears. Am citit”Licurici”, “Pif”, Ciresarii, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri “de la TEC ” fara sa ne fie teama ca “au prea multe E-uri”, iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.

Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam “Fantanita”, sau “Flori, fete sau baieti”, sau “Adevar sau Provocare”, sau orice ne dadea un pretext sa “pupam pe gura” pe cine “iubeam”…

Noi suntem cei care inca au mai “cerut prietenia”, care inca roseam la cuvantul “sex”, care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie “De cine iti place?” ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au “child proof the house”, ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.

Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie , noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancurile cu Bula, pe care le-a compus cumplita Securitate, contemporana noua.

Noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV , noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea “Feriti-va de magarus”.

Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de “first-timers” … Dar suntem si generatia care vede limpede cum ne pierdem tara, iar dusmanul este din interior si nu de afara… Noi suntem ultima genaratie de sacrificiu a lui Ceausescu si prima de dupa Revolutie. Noi am pierdut de doua ori, si atunci, si acum.

Azi, suntem la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea?

Atat: sa ne opunem manelizarii programate a Romaniei!
Voi cei din generatiile 60 – 70 alaturati-va noua si trimiteti la toata lumea acest mesaj!


Daca citesti si ai cazut macar un pic pe ganduri, esti de-al nostru! Numai in acest caz, te rugam sa trimiti mai departe!

Reply With Quote
  #2121  
Old 02-25-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet la cafea

În armată, soldaţii sunt scoşi la program administrativ în grădina unităţii. Caporalul, cu un aer satisfăcut zice:
- Aşa, toată lumea ia câte o lopată şi trece la săpat! E vreunul printre voi care se pricepe la algebră?
- Eu, să trăiţi! Sunt student la mate-fizică, dom’ caporal.
- Bravo, mă! Atunci aruncă dracului lopata aia, că nu-i de tine!
Soldatul, uşurat, aruncă lopata. Caporalul continuă:
- Şi pune mâna pe hârleţ! Tu o să extragi rădăcinile!

Reply With Quote
  #2122  
Old 02-25-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Bomboane-mi dai? Cu bomboane te platesc...

A devenit deja o practica arhicunoscuta ca, in loc de rest, sa primesti chibrituri, un pachet de servetele sau bomboane... Mie mi s-au dat bomboane... Tot era in preajma sarbatorilor de iarna si s-o fi gandit vanzatoarea ca trebuie sa am pentru Pomul de Craciun...
Dar nu am facut Pom de Craciun... Cand am adunat suficiente bomboane, m-am dus sa cumpar o paine... Iau painea si bag in sacosa, bag mana in buzunar, scot pumnul de bomboane, le pun pe tejghea sub privirile nedumerite ale vanzatoarei, le numar si... plec...
Reply With Quote
  #2123  
Old 02-25-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

O analiza corecta si exemplificata a felului cum inteleg sa faca politica PSD si PNL... Comentariu luat de pe ziare.com

"Cum spuneam si acum ceva vreme, PDL s-a trezit intr-o situatie careia eu nu i-as zice grea. Ba din contra, este una nesperat de fericita! Daca cele 2 partide ramase in opozitie, unul de stanga si unul de dreapta, si-ar respecta doctrinele, ironic, fiecare ar trebui sa sprijine pe rand masurile guvernului, cand PNL pe cele de dreapta cand PSD pe cele de stanga!
Asta daca aceste partide au cu adevarat doctrina pe care o declara! Din pacate pentru PDL, ceea ce a sesizat si Sarbu, asa cum demult oamenii vazusera si politicienii nu reuseau sa inteleaga, aceste partide nu au un astfel de comportament, ci critica la unison masurile guvernului, fie ca sunt de stanga sau dreapta, nerespectandu-si astfel propriile doctrine, si demonstrand ca doctrina reala a PNL si PSD este alta, si anume "jos Basescu"! Aste este si unul din principalele motive pentru care Geoana si Antonescu au pierdut confruntarea cu Basescu, faptul ca nu pot mai mult decat "jos Basescu".
Atunci cand guvernul incerca sa acorde alocatiile diferentiat, in functie de venituri, nimeni nu arata ca aceasta masura este una clar de stanga! PSD, care ar fi trebuit sa sustina cum era si normal o masura de stanga, s-a grabit sa critice la unison cu PNL (partid de dreapta) masura! Unde este caracterul social al PSD?
Despre PNL, multi isi dau cu parerea, asa ca o sa incerc si eu. Desi pana nu demult, Antonescu critica conduita aplicata de Basescu in PDL, scum, din nou ironic, aspira catre acelasi lucru! Va aduceti aminte de misto-urile aruncate de Antonescu privitor la disciplina din PDL? Ei bine, acum si el tinde catre exact acelasi lucru! Am impresia ca "revolutia bunului simt" se va inneca in totalitarismul "prin noi insine, acum". Desi la PDL era de inteles caracterul totalitar al unui lider, fiind partidul "fara ideologie" asa cum tipa Antonescu, sunt si eu curios cum se potriveste acest caracter cu liberalismul???"
Reply With Quote
  #2124  
Old 02-25-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Comentariu la o postare - art despre E Constantinescu
Silvia, va sorb smerit cuvintele de o autenticitate sideranta :

"Sa nu-mi spui ca esti inteligent si ai muncit... Si eu sunt inteligenta si am muncit dar nu am avut carnet rosu si nu mi-am tradat semenii..."

Rezumati rastignirea cu capul in jos a tuturor celor lucizi, inteligenti, razbiti de indurari si plini de indurare. Recitindu-va in cele cateva cuvinte calvarul, insusi batranul Will ar fi exclamat :

"Acestea-s picaturi de har..."
(extras din Necrologul lui Marc Antoniu - "Iuliu Cezar" - Shakespeare)

Sursa: ziare.com

Reply With Quote
  #2125  
Old 02-26-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet la cafea

Zice ca un ardelean coboara pe Feleac spre Cluj cu caruta cu nevasta si copilul. Ajungind in dreptul Teatrului, copilul intreaba:
- Tata, da’ casa aiasta mare cu doi catei pe ea ce-a fi?
- Nu stiu, dragu’ tatii…
Apoi, in Piata Unirii:
- Tata, da’ omu aiesta de hier pe cal, cine-o fi?
- Nu stiu, dragu’ tatii…
In fine, langa Parcul Mare:
- Tata, da’ la balta aiasta mica, oare cum i-a zice?
- Nu stiu, dragu’ tatii…
Femeia, agasata de insistentele copilului, intervine:
- Da’ mai lasa-l in pace pe tata-to, ma copile, nu vezi ca-i trudit?!
La care taranul raspunde cu bonomie ardeleneasca:
- Lasa-l, femeie, pe copil sa intrebe, ca numa’ asa invata!…
Reply With Quote
  #2126  
Old 02-26-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Trufia de a fi tanar
de Alice Nastase in Conversatii

Imi amintesc perfect cum priveam catre cei mai in varsta atunci cand eram foarte tanara: cu politete, dar si cu mila, cu parere de rau pentru ei, cu bucurie pentru mine…

Nu am sa uit niciodata cat de convinsa eram ca voi schimba lumea si voi trai tot ce e esential pana in 30 de ani. Cum credeam ca iubirile venite dincolo de deceniul al treilea de viata nu pot fi decat niste incercari expirate de a salva ceea ce nu mai poate fi salvat.

As fi putut sa jur ca oamenii trecuti de 35, hai, 40 de ani, nici nu se mai gandesc sa faca dragoste. Ca orice tentativa erotica a cuiva trecut de prima tinerete n-ar fi decat un gest libidinos al unui om care si-a trait deja traiul, dar acum nu stie sa-si duca batranetile cu demnitate.

Si, cu mare rusine si umilinta, imi amintesc mereu cum am spus cand aveam vreo 19 anisori si-o minte cat o gamalie, despre o femeie de cincizeci si un pic de ani, care mi se parea mult prea cocheta pentru varsta ei, ca e cu un picior in groapa, dar ii mai arde sa faca pe fasneata.

Trecusem bine de 20 de ani cand am descoperit o formula cinica prin care numeam femeile trecute de 40. Sunt doamne “in etate”, spuneam, zambind superior. Si ma simteam bine gandindu-ma ca eu sunt cu mult mai dezirabila decat toate femeile acelea peste care viata a curs deja.

Nu am cum sa sterg din istoria mea trufia pe care am purtat-o in gand ani de-a randul. Dar pot sa incerc sa ispasesc vorbind despre asta, cersind oprobriul care m-ar face sa ma simt certata si, dincolo de care as putea fi iertata. Viata mi-a platit fara mila politele pe care le meritam.

Oricat de mandra am fost de anii mei tineri, n-am fost in stare sa-mi gasesc nici iubirea, nici rostul. Asa frageda si dezirabila cum eram, n-am fost nici pe placul, nici pe potriva cuiva care sa-mi fie partener de mare iubire. Marile deznadejdi le-am trait pe vremea cand niciun fir de rid nu-mi brazda chipul. Dar inima imi imbatranise de-atata nenoroc…

A fost nevoie sa ajung in preajma “etatii” de care, odinioara, radeam pe furis, ca sa-mi gasesc dragostea si linistea. A trebuit sa astept decenii de-a randul ca sa descopar miracolul implinirii in tot si in toate.

Si abia acum stiu ca nu exista varsta pentru dragoste, nici pentru frumusete. Ca tinerele care privesc cu dispret femeile mai in varsta, convinse fiind ca dragostea va veni mai intai la ele pentru ca au anii de partea lor, sunt doar niste proaste care se mandresc cu o calitate pentru care n-au niciun merit si care, oricum, se va risipi curand.

Pentru ca nu exista numaratori care sa ne tina departe de implinire. Exista doar obstacole pe care ni le ridicam noi insine in calea fericirii. Exista doar lipsa de curaj sa traiesti, oricand, orice iubire ca si cum ar fi cea dintai si cea de pe urma.

Sursa: http://www.coffeechat.ro/2009/11/trufia-de-a-fi-tanar/
Reply With Quote
  #2127  
Old 02-27-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Un zâmbet la cafea

Un om foarte batran zacea pe patul de moarte. Deodata, simti aroma prajiturii lui favorite cu ciocolata, cum urca incet si ademenitor pe scari. Si-a adunat fortele ramase si s-a ridicat din pat. Sprijinindu-se de perete, a mers pana la usa si, cu un efort si mai mare, a coborat scarile, tinandu-se cu ambele maini de balustrada. Gafaind, s-a sprijinit de tocul usii si a aruncat o privire in bucatarie.
Daca n-ar fi simtit durerile acelea cumplite, ar fi zis ca este deja in Rai. Acolo, puse pe un ziar, erau sute de prajituri favorite cu ciocolata. Era asta raiul sau era ultima dovada de iubire din partea sotiei, care se asigura ca sotul ei parasea lumea fericit?
Cu un ultim efort, s-a aruncat inspre masa. Mana tremuranda a ajuns la o prajitura de pe marginea mesei, cand brusc este lovit cu o lingura de catre sotie.
“- Nu te atinge de astea”, spuse ea, “sunt pentru inmormantare!”
Reply With Quote
  #2128  
Old 02-27-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Citatul zilei

"Nu-ti fie frica de umbre, pentru ca ele iti arata ca exista undeva si o lumina."
Jonathan Santos
Reply With Quote
  #2129  
Old 02-27-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Murim ca maine... de Magda Isanos

E-asa de trist să cugeti ca-ntr-o zi,
poate chiar maine, pomii de pe-alee
acolo unde-i vezi or să mai stee
voiosi, in vreme ce vom putrezi.

Atata soare, Doamne,-atata soare
o să mai fie-n lume dupa noi;
cortegii de-anotimpuri si de ploi,
cu par din care siruie racoare...

Si iarba asta o să mai rasara,
iar luna tot asa o să se plece,
mirata, peste apa care trece-
noi singuri n-o să fim a doua oara.

Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate
gasi atata vreme pentru ura,
cand viata e de-abia o picatura
intre minutu-acesta care bate

si celalalt - si-mi pare nenteles
si trist ca nu privim la cer mai des,
ca nu culegem flori si nu zambim,
noi, care-asa de repede murim.


Reply With Quote
  #2130  
Old 02-27-2010
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default

Merită citit! Nu-i stresant!

Bazaconiile politice ale saptamanii

Sursa: ziare.com http://www.ziare.com/actual/opinii/0...are-com-998459
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
NU poti posta thread nou
NU poti raspunde
Nu poti posta atasamente
NU poti edita postarile tale

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AZI DESPRE IERI... silverstar Bloguri 5889 06-17-2008 10:05 PM
Declaraţiile PM de ieri, de la Bacău... silverstar Politică 4 03-20-2008 02:18 PM
azi ca si ieri.... roxaco Social 1 12-19-2007 12:21 AM
UN ARTICOL DE IERI nelu2 Bloguri 0 08-24-2007 07:51 PM
Cncluziile mitingului de ieri galateanca Politică 9 04-24-2007 08:35 AMOra este GMT +2. Ora este acum 03:09 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, REALITATEA.NET
REALITATEA.NET, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii