Go Back   Realitatea .NET » FORUM » ARHIVA » Opinii despre Realitatea TV

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-09-2007
emi_raev emi_raev is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 20
Default CEI MAI BUNI PREZENTATORI DE LA REALITATEA TV

Realitatea TV este cel mai bun post de stiri din Romania. Are prezentatori buni. Unii sunt excelenti , altii sunt abia la inceput si de aceea fac greseli . deh, NU ESTE OM ACELA CARE NU GRESESTE - dupa cum se spune.
Acesti tineri jurnalisti care au aparut la REALITATEA TV au emotii firesti - cine nu are emotii cand este la inceput de drum?
Cei mai buni prezentatori de stiri de la Realitatea TV , dupa opinia mea sunt:
1. MELANIA MEDELEANU
2. BOGDAN GAMALET
3. LETITIA ZAHARIA
4. CRISTINA IOANICEANU
5. NORA DINCA

Astept comentarii pe aceasta tema
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2007
jenny jenny is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 83
Default Doar Melania ...

Dintre cei de pe lista ta, doar Melania corespunde standardelor unei televiziuni de ştiri frecventabile. Eu aş adăuga-o pe Mirela Vaşadi. Atît.
Mai sînt oameni foarte valoroşi, profesionişti sadea, la Monney Channel.
Ioniceanu face nişte gafe cumplite, Letiţia Zaharia nu-mi spune absolut nimic, eventual că vine de la Antena 1).
__________________
jenny
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2007
emi_raev emi_raev is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 20
Default Ar mai fi RAZVAN

Ar mai fi RAZVAN DUMITRESCU.
Cei de la Money Channel fac parte tot din turstul REALITATEA , din cate stiu.
Ce nu imi place, este prezentatorul de la meteo - ma refer la cel in varsta. Imi aduce aminte de "BULETIN METEO" de pe timpuri.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2007
jenny jenny is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 83
Default Nici cu Răzvan nu mi-e ruşine...

La vîrsta lui şi la experienţa de om de televiziune pe care o are, şi Răzvan face gafe impardonabile. Şi ca prezentator, şi ca moderator.
Da, Monney Channel face parte din trustul Realitatea Media. Foarte scumpică este, de cînd e la meteo, Vrînceanca. I se potriveşte mănuşă.
Argumentul că unuii sînt la început, în opinia mea, nu ţine la o televiziune comercială. Sau, mai bine zis, n-ar trebui să ţină.
Cît despre persoanele mai vîrstnice, să ştii că CNN-ul, BBC-ul şi alte televiziuni occidentale, serioase 100%, nu pun accentul pe fizicul de păpuşă al prezentatoarelor şi pe vîrsta cît mai fragedă, ci pe profesionalism. La noi, PRO TV-ul a lansat moda vedetelor tv, adică a celor care sînt văzute pe sticlă, în speţă a prezentatoarele de ştiri tinere şi, dacă se poate, cît mai sexy/frumoase, şi de aici "prejudecata" că ele trebuie să fie frumuseţea întruchipată. La fel fac şi Antenele voiculesciene. Eu prefer profesionalismul lor, că sînt prezentatori de ştiri sau moderatori/realizatori.
__________________
jenny
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2007
emi_raev emi_raev is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 20
Default aici iti dau dreptate. Eu

aici iti dau dreptate. Eu urmaresc CNN-ul foarte mult si pot sa iti confirm cele spuse de tine. La americani nu se merge pe ideea de a fi tanar si lipsit de experienta, daca esti si dragut pe deasupra ai un atu in plus.
Ceea ce conteaza la ei este profesionalismul - asa cum ai spus -. Dra s anu uitam ca CNN-ul ARE SI O SCOALA DE PE BANCUILE CAREIA IES FOARTE MULTI JURNALISTI, CARE SUNT PORFESIONISTI CHIAR D EPE BANCILE SCOLII. Cand vom auzi si la noi ca prezentatorul X a urmat crusurile scolii de jurnalism a trustului - de exemplu - REALITATEA MEDIA?
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2007
d_d's Avatar
d_d d_d is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lugoj
Posts: 6,979
Default cam asta e...

N-am să ierarhizez. Nu cred că pot eşalona în funcţie de aceleaşi criterii reporteri specializaţi în buletine meteo şi alţii care moderează emisiuni cu subiecte fierbinţi din politică, spre exemplu.

<a>Cristina Şincai</a> şi <a>Emil Hurezeanu</a> mi-au atras atenţia în ceea ce priveşte maniera în care îşi respectă conlocutorii şi felul în care se pun la punct cu informaţiile legate de subiectele dezbătute.
Ar intra aici şi <a>Melania Medeleanu</a>, care, alături de <a>Bogdan Gamaleţ</a> mi se par nişte ştirişti foarte serioşi.

O persoană potrivită emisiunii pe care o realizează mi se pare şi <a>Dalia Tăbăcaru</a> de la "Greşelile noastre", la fel cum <a>Octavia Negre</a> şi <a>Carmen Brumă</a> sunt potrivite genului de emisiuni care li s-au încredinţat.

<a>Deliei Vrânceanu</a> mi se pare că, deşi îşi face treaba cu conştiinciozitate acolo unde a fost pusă să "presteze", nu i se oferă "teren" pentru a-şi valorifica în suficientă măsură potenţialul.

Din redacţia sportivă, <a>Emanuel Terzian</a> mi se pare o figură plăcută, care face notă discordantă faţă de obişnuitul profil "colţos" al reporterilor/redactorilor de gen.

Nu contest personalitatea lui <a>Turcescu</a>, dar, personal, nu agreez o astfel de atitudine în comunicare.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> <><><><><><>[list=1]Un crin rămâne simbolul purităţii, chiar dacă e nevoit să crească în mocirlă![list=1]
__________________
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Un minut de îndoială face cât o veşnicie de suferinţă."
***Honoré de Balzac***

http://alexaionescu.wordpress.com
Reply With Quote
  #7  
Old 01-09-2007
reporteralba reporteralba is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 9
Default :)

BOGDAN GAMALET ARE DOAR VOCE DE RESTUL ARE NEVOIE
Reply With Quote
  #8  
Old 01-09-2007
luminita luminita is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,204
Default Ca veni vorba..

Nu-mi amintesc sa fi comentat vreodata prestatia stiristilor RTV cu toate ca, in perioada furibundei campanii anti cretulescu, am fost tentata sa fac o remarca acida.
Mass media romana cultiva asa numita specie " tineri jurnalisti" cu scopul "abscons" de a justifica mediocritatea si amatorismul hoardelor de juvenili masterati, si mai putin din dorinta de a "creste" si educa o generatie de profesionisti ai breslei. Chestia cu emotiile firesti este de Gaga, jurnalistii in cauza nefiind "afectati" de trac ci doar de putinatatea calitatilor necesare unei astfel de meserii - solida cultura generala, usurinta unei exprimari corecte din punct de vedere gramatical si morfologic a stirii sau comentariului in cauza, capacitatea de a face fata unui dialog vivace (schimb pertinent si la obiect de argumente pe o tema data) etc.
De la plecarea lui Prepeliceanu doar Medeleanu corespunde fisei postului, celelalte aparitii fiind... doar aparitii.
Absenta CARISMEI inteleasa ca un necesar si nedefinit magnetism este boala cronica a facatorilor de mass media din Romania.
Exigenta vis a vis de prestatia profesionala este unul din marile mele defecte ( eu nu "corespund" 100% acestui deziderat dar continuu sa sufar de acesta maladie) si ma intristeaza manifestarile tipic romanesti gen " lasa dom"le ca sunt tineri si nestiutori, lasa ca merge si asa...", eterne handicapuri in calea progresului.
Nimic nu este insa mai jalnic decat prestatia celor doi gugustiuci ce plictisesc si exaspereaza publicul in fiecare dimineata la RTV, nici macar vulgaritatea cu staif a perechii de la Antena 1 ( sau poate Antena 3, nu sunt sigura, Cioroianu si nu mai stiu cum). Execrabila si uimitoare demonstratie de mediocritate si lipsa de "zvac", de platitudine si contraperformanta. Sunt chiar de compatimit aceste doua personaje condamnate de sef sa recite un rol pentru care nu au nici o chemare.
In rest... nimic ce merita a fi comentat
Reply With Quote
  #9  
Old 01-09-2007
simina simina is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Default Să nu amestecăm prezentatori de ştiri cu realizatori/mode

Eu zic că nu e cazul să punem laolaltă prezentatori de ştiri/meteo cu moderatori/realizatori consacraţi şi nu ocazionali precum A. Creţulescu, Mirela Vaşadi, Melania Medeleanu, Bogdan Gamaleţ, Niţă şi-nu-mai-ştiu-cum etc. Unii dintre aceştia sînt lamentabili în ipostaza de moderatori, sinceră să fiu.
Moderatori/realizatori de valoare ai Realitatea TV sînt, în primul rînd, Emil Hurezeanu şi R. Turcescu, în opinia mea, şi, mai nou, dna Liberis. Va apărea în curînd şi Corina Dragotescu, dar, cînd mă gîndesc ce rol/aport nefast a avut pentru evoluţia democraţiei la noi, încă din perioada anilor '90, cînd scria la Adevărul şi cînd era o mare iubitoare de mineri salvatori ai Capitalei de sub "dictatură legionaroidă" a Pieţei Universităţii, mă ia cu ameţeli!
Asta în ce priveşte emisiunile/talk-show-urile politice, dar nu numai. Cînd spun asta, iau în calcul şi Analiză finală a producătorului ei, RT.
Emanuel Terzian mi-a atras şi mie atenţia, în mod plăcut, aici subscriu la cele spuse de d_d, deşi nu mă dau în vînt după emisiunile sportive. Îmi plac însă discursul şi atitudinea lui Terzian.
Mai sînt jurnalişti profi la Money Channel, care mai prestează, cînd şi cînd, la Realitatea TV. Merită să fie urmăriţi şi la ei acasă, adică pe Money Channel.
Dalia Tăbăcaru, desi face un lucru demn de laudă şi necesar, dată fiind degradarea cumplită a limbii române scrise şi vorbite în ultimii 17 ani, nu e prea charismatică. Culmea este că, ardeleancă fiind, face, constant, o greşeală tipic ardelenească, spune GREŞALĂ, în loc de greşeală. Că tot se cheamă emisiunea ei Greşelile noastre). În plus, scapă sau se face că nu observă foarte multe greşeli ale colegelor/colegilor ei, fie că sînt prezentatori de ştiri sau editori ale acestora.
Mă opresc aici, deşi ar mai fi destule de spus. Mai las şi pe altă dată).
P.S. O menţiune aparte merită tandemul Pleşu-Liiceanu, care este cel mai frumos cadou pe care putea să ni-l facă Realitatea TV. Păcat că a luat sfîrşit seria de emisiuni Cap şi Pajură a celor doi, Hurezeanu şi CTP. A fost un alt dar memorabil/remarcabil al Realitatea TV.
Reply With Quote
  #10  
Old 01-09-2007
simina simina is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Default Aş avea o " corecţie" de făcut, dacă nu ţi-e cu bănat

Scuze, dar, în graba cu care ai scris, ţi-a scăpat un dezacord cras, însă obişnuit/frecvent în exprimarea celor pe care îi criticăm şi faţă de care avem pretenţii justificate). Subscriu în mare parte la observaţiile tale.
"Absenţa CARISMEI înţelese, NU înţeleasă." Nu absenţa e înţeleasă ca un necesar..., ci carisma. De fapt, charisma.
Reply With Quote
  #11  
Old 01-09-2007
emi_raev emi_raev is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 20
Default Emil Hurezeanu , sa nu uitam

Emil Hurezeanu , sa nu uitam ca este un adevarat profesionist. vine dintr-o tara unde libertatea de exprimare este LEGE. orice om isi exprima liber opiniile faar teama.
la noi se pare ca inca exista teama ca esti ascultat.
cristina Sincai - vine din TVR parca - este buna, dar locul ei cel mai bun ar fi in focul evenimentelor. ar face fata cu brio.
Melania si Bogdan - exact adevarati profesionisti. Stiu cum sa prezinte stirile. La un stirist conteaza foarte mult si modul in care prezinti evenimentele.
or, ei chiar asta fac.
Reply With Quote
  #12  
Old 01-09-2007
jenny jenny is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 83
Default Nu uită nimeni, dacă ştie...

Nu uită nimeni dacă ştie că Emil Hurezeanu vine de unde vine după ce a plecat acolo în anii '80). Dar şi alţii au fost pe acolo şi nu s-au întors mari democraţi ori analişti politici străluciţi şi credibili. Neculaie Constantin Munteanu a avut un sejur mult mai lung la Europa liberă şi îl ascultam cu nesaţ, dar acum nu străluceşte precum E.H. în materie de analiză politică. E.H. este, în primul rînd, un intelectual pursînge, care, odată ajuns în Vest, şi-a desăvîrşit acolo studiile de ştiinţe politice. Este un analist excelent, dar şi un om cu o cultură remarcabilă, el scriind cîndva, dacă nu cumva o mai face şi acum, poezii etc.
__________________
jenny
Reply With Quote
  #13  
Old 01-10-2007
gorro's Avatar
gorro gorro is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 10,070
Default Emil Hurezeanu

este un desăvârşit comentator şi analist al unor subiecte preluate prin diferite căi. Departe de mine gândul de a-i contesta puterea de analiză.
Conform unei postări de pe acest forum, (nu mai reţin numele autorului şi nici perioada), domnia sa nu face altceva decât să îmbrace subiectul preluat, în haina pe care i-o pune la dispoziţie vasta sa cultură politica şi generală.
Pe marginea unei fraze, E.H. poate dezvolta o ampla disertaţie, care în final ne poate conduce la unanime aprecieri, din cauza cărora, lesne uităm că de fapt subiectul a fost unul preluat şi nu unul lansat de către domnia sa. Oricum acestă stare de fapt nu trebuie să fie de natură de a diminua dimensiunea aportului pe care şi-l aduce la mai buna înţelegere de către cei ce-l urmăresc, a fenomenelor politice şi sociale aflate în dezbatere.
__________________
Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
Reply With Quote
  #14  
Old 01-10-2007
luminita luminita is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5,204
Default Sa fie primit

Corect. Nu imi este cu banat, doar spusei ca nu corespund 100% propriilor mele exigente.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-10-2007
stela stela is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 336
Default Despre jurnalistii de la RTV

Dupa mine cea mai buna prezentatoare de stiri este MELANIA MEDELEANU care, pe langa profesionalism, este o prezenta extrem de gratioasa pe micul ecran. Imi place MIRELA VASADI, a inceput sa fie mai sigura pe ea dar nu pot sa inteleg de ce pare mereu suparata. Cred ca BOGDAN GAMALET este o persoana placuta, prezinta bine si face pereche potrivita cu Mirela.
In schimb, cei doi prezentatori ai matinalului de weekend (NORA DINCA si EUGEN nu mai stiu cum)sunt penibili. Nu sunt naturali, afiseaza o veselie fortata care nu face decat sa ne calce pe nervi.
In ceea ce priveste moderatorii TV vreau sa remarc prezenta lui RAZVAN DUMITRESCU. Este bun, documentat, are prestanta dar nu sunt de acord cu modul in care isi intrerupe interlocutorii, lasandu-i la jumatatea propozitiei.
Vad ca de cateva zile a devenit si ADRIAN URSU mare moderator de emisiuni. Profesional este bun, dar atitudinea partinitoare fata de unii (Tariceanu & comp. din PNL) si agresivitatea mitocaneasca fata de altii (Basescu, Stolojan, PD)nu face decat sa creeze un sentiment de antipatie fata de acest personaj.
De remarcat si prestatia excelenta a mai multor jurnalisti: LAURA CHIRIAC, DOINA DORU SI MIRELA ... (realizeza revista presei).
Nu imi place IOANA MOLLA. Imi pare rau pentru ea, dar se balbaie prea mult si are o emotivitate mult prea evodenta in transmisiunile directe.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-20-2007
Robin Hood Robin Hood is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default Re: ale dvs. observatii pertinente

Referitor la parerile dvs., am impresia ca sunteti usor subiectiva. Dl. Gamaletz ma adoarme complet (ca si dl. Cristi Nietzche) si nu are intonatie. Plus ca daca n-are prompter, se pierde. D-ra Mel face glume stupide in postura de moderator in roke de seara (bine ca n-a avut Kohl traducere). Gemenele de seara ma intimideaza (strang perna in brate cand le vad). Ioanei Mola ii faceti o nedreptate. N-ar trebui sa uitam prestatiile foarte bune din transmisiunile directe (cel putin la ultima, de la Atheneum, cu Kohl, a "prestat" impecabil). Inteleg de pe site ca vine "din spatele camerei" si sunt convins ca experienta ei jurnalistica e mult mai vasta decat a prezentzelor "extrem de gratioase", iar prestatia ei "pe sticla" s-a imbunatatit foarte mult in doar cateva saptamani. Despre Delia Vranceanu, sunt de acord cu d_d, e ok. Succes la tuturor !!!
Reply With Quote
  #17  
Old 01-20-2007
Robin Hood Robin Hood is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default RE: standarde

Care sunt standardele acestea si cine le-a intocmit? Ca sa vorbim toti despre acelasi lucru...
Reply With Quote
  #18  
Old 01-22-2007
elucubratus elucubratus is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 12
Default Cretzuleaska Rocks Dumitrescu Rules Melania ... e una si

Cretzuleaska Rocks
Dumitrescu Rules
Melania ... e una si buna
__________________
Nu orice valoare antreneaza o revolta, dar orice miscare de revolta invoca tacit o valoare.
Reply With Quote
  #19  
Old 01-22-2007
Miki Şpaga Miki Şpaga is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 20,829
Default am inteles pina si eu...

ce zici?Ne mai zici si altele?

__________________

Reply With Quote
  #20  
Old 01-22-2007
ISTRA's Avatar
ISTRA ISTRA is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2006
Location: p'aci
Posts: 14,266
Default IOANA

este prietena noastră!!!! Mârrrrrr!!!:P Sigur că sunt subiectivă!)
__________________
Sick (and) tir(ed)!
Reply With Quote
  #21  
Old 01-22-2007
sabina.radu sabina.radu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 307
Default Balbele scrise

Imi pare rau, dar sunt unii care se balbaie si cand scriu...
Uite, chiar in textul tau sunt cateva greseli de scriere, care daca ar fi "citite" in direct, ar fi catalogate drept balbe...
Reply With Quote
  #22  
Old 05-06-2007
Calin Theodor HEPUT Calin Theodor HEPUT is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Default Mirela Vasadi

Eu cred ca in topul de mai sus a fost omisa o persoana...MIRELA VASADI. Distinsa, Inteligenta.....foarte, foarte agreabila.
__________________
calin
Reply With Quote
  #23  
Old 05-08-2007
Marele Urs Marele Urs is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 21
Default MIRELA VASADI, MELANIA MEDELEANU SI DALIA PUSCA

Parerea mea ...
Reply With Quote
  #24  
Old 07-26-2010
zmeuNET zmeuNET is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 3
Default

cei mai buni in manipulare si jurnalism de doi bani asta e adevarul , parca vad ca opinia mea e cenzurata
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
NU poti posta thread nou
NU poti raspunde
Nu poti posta atasamente
NU poti edita postarile tale

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
377 MAI BUNI DECAT 322? vasile r. Politică 40 03-01-2008 11:51 AM
Cei mai buni Unchiul Sam Altele 4 02-24-2008 09:39 AM
dovada de incompetenta a unor prezentatori realitatea chereches adrian Altele 3 09-14-2007 05:19 PM
Oameni buni ! John Celler Bloguri 6 05-17-2007 05:05 PM
Prezentatori imobili yanky Opinii despre Realitatea TV 2 01-29-2007 01:23 PMOra este GMT +2. Ora este acum 05:46 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, REALITATEA.NET
REALITATEA.NET, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii