Go Back   Realitatea .NET » FORUM » ARHIVA » Politică

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-14-2009
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,775
Default CUM POTI SPIONA PRIN MOBIL? Cum poti aculta convorbirile si urmari deplasarile

Iata o inregistrare interesanta de pe http://go2.wordpress.com/?id=725X134...ampabay.com%2F :„Is your cell phone spying on you?”

http://go2.wordpress.com/?id=725X134...8178%2F1176922

VIDEO – WTVT FOX 13: CUM POTI SPIONA PRIN MOBIL? Cum poti aculta convorbirile si urmari deplasarile posesorului?
Posted in telefon mobil by saccsiv on noiembrie 14, 2009
Iata o inregistrare interesanta de pe WTVT FOX 13:„Is your cell phone spying on you?”

VIDEO:

http://go2.wordpress.com/?id=725X134...8178%2F1176922

TRANSCRIPTUL:

Cu totii stim ca exista multe feluri de a accesa ilegal un calculator, foarte multe, dar ce stim despre accesarea ilegala a telefoanelor mobile? Nu este ceva complet sigur. Iata-l pe reporterul nostru Dog Smith cu o investigatie asupra acestei probleme.

Oamenii care vorbesc tare la telefon sunt usor de “ascultat”. Si cand activeaza difuzorul poti auzi ambele parti. Dar exista o modalitate ascunsa prin care cineva poate sa iti asculte conversatia chiar daca iti tii telefonul apasat de ureche si soptesti. Poti gasi foarte usor online modalitati de a “asculta” telefonul cuiva. Si nu doar sa “asculti” conversatiile private dar totodata sa stii tot ceea ce scrie prin mesaje sms primite sau trimise. Si chiar sa urmaresti orice miscare fac ei prin sistemul GPS. Software-ul costa cateva sute de dolari si se poate descarca pe diferite tipuri de telefon pentru a prinde pe sotii ce inseala, pe sotiile care inseala fara ca ei sa stie vreodata.

Andrew Map : “Nu o sa fie vizibila pe celular ca orice alta aplicatie”

Andrew Map conduce o afacere de calculatoare ce se ocupa cu analiza dovezilor care ne arata ce usor poate fi spart un telefon. Odata ce stie ce model si specificatile “treaba” dureaza intre 5-10 minute. Daca nu stii ce faci iti va lua mai mult dar odata ce e instalata aplicatia toate lucrurile pe care le faci la telefon pot deveni disponibile pe un site web parolat. “Nici nu ma gindeam ca cineva mi-a interceptat telefonul si ca ma poate spiona”. Cu permisiunea unui angajat Fox TV va putem demonstra cum functioneaza. De fiecare data cand cel urmarit primeste sau da un telefon software-ul se activeaza printr-un semnal si cineva care vrea sa o spioneze poate asculta telefonul. “Oamenii obisnuiti nu au cum sa isi dea seama ca sunt ascultati”. Folosind serviciul de urmarire pot afla unde se duce. Si daca nu e suficien,t software-ul face posibila ascultarea convorbirilor atunci cand ea nu foloseste telefonul. Daca telefonul e pornit software-ul poate activa difuzorul ca si cum ar avea un microfon ascuns.

“Spui toate lucrurile alea si crezi ca e sigur si de fapt nu e. E un sentiment foarte ciudat.” Poate fi legal acest lucru? Am gasit consultantul companiei si puteti sa cumparati soft-ul dar cum il folositi e alta problema pentru ca e ilegal. Aceste inregistrari nu pot fi folosite in procese legale pentru ca sunt inregistrari ilegale si se pot constitui in incalcari ale intimitatii persoanelor. Aceste inregistrari sunt impotriva legii. Toate acestea nu te va scuza de legea protectiei intimitatii conversatiilor sau schimbului electronic de mesaje.

Asadar cum te vei proteja de astfel de spionaje. Pentru a avea acces trebuie ca spionul sa aiba acces la telefonul tau. Asa ca trebui sa il tii cu tine mereu si sa il parolezi ca sa nu poata fi accesat.

Si binenteles daca nu vrei sa fii inregistrat, adauga doamna de la stiri, “trebuie sa scoti bateria”.
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
  #2  
Old 11-15-2009
Traian Campeanu Traian Campeanu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 683
Default

De cand exista comunicatii, exista si metode de spionare, intrerupere sau deformare a lor. Problema are doua aspecte. Prima ar fi ca ceea ce comunicam sa fie moral si legal pentru a nu ne compromite. Cei care se ocupa cu spionarea nu vad cum pot fi opriti daca legea nu ne protejeaza. Pentru a descuraja spionajul ilegal, legea prevede ca orice proba obtinuta prin incalcarea legii sa fie nula de drept. De aici insa pana la protejarea "intimitatii" infractorilor este o cale destul de lunga. Din pacate in Romania, comunistii au ridicat pe noi culmi manipularea si tupeul. Cuvinte precum democratie, libertate sau drepturi au capatat sensuri neasteptate. Democratia a devenit populara, libertatea a fost controlata si drepturile au fost strict reglementate.
Mai nou "politrucii redeveniti judecatori" au stabilit ca pentru ascultarea unor convorbiri telefonice in cazul "caltabosul" n-ar fi nevoie doar de suspiciuni (indicii ca ascultarea convorbirilor ar putea aduce probe temeinice) ci chiar ca pentru ascultarea convorbirilor ar fi necesare probe temeinice. Nu stiu daca observati, dar ar fi absurd !
In final, talaharii, hotii, escrocii nu au o meserie pentru care e nevoie de studii, experienta si inteligenta deosebita. Castigul lor mare, este "justificat" de riscurile meseriei. La fel se intampla si in cazul ascultarii convorbirilor. Nu dificultatea ascultarii e cea care limiteaza astfel de ilegalitati, ci pedeapsa care ar trebui aplicata ferm si obiectiv celor care fac astfel de fapte.
Poate cand justitia isi va face treaba, nimeni nu va fi mai presus de lege si o plangere va fi cercetata pentru a fi dovedita, nu pentru a i se pierde urma sau pentru a se strecura vicii de procedura, ne vom simti protejati de lege. Pana atunci, ei vor face ce vor, iar noi ne vom teme, nu ca ne vor calca tramvaie ca pe timpul comunistilor, ci pentru ca la justitie riscam sa pierdem cu dreptatea in mana. In fapt ,noi avem doar obligatia de a le apara lor drepturile. Nu mai revin la batranele arestate pentru ca si-au aparat drepturile "ancestrale", la condamnati pe nedrept sau criminali eliberati pentru glaucom. Daca legea e incorect aplicata sau ocolita putem pretinde dreptul la orice.
 

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
NU poti posta thread nou
NU poti raspunde
Nu poti posta atasamente
NU poti edita postarile tale

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce poti face ? kolea Politică 6 10-28-2009 07:58 PM
Dacă vrei poţi .... antaresorastie Politică 1 10-16-2009 04:40 PM
Bah, bah: Rachela poti explica? Diana B Internaţional 44 10-01-2009 09:31 AM
Cum poti fi furat legal balanta_16 Tu Faci Realitatea! 0 12-20-2007 10:04 AM
Daca "TU" poti... si eu pot! Raptor20 Politică 6 04-20-2007 10:53 PMOra este GMT +2. Ora este acum 04:42 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, REALITATEA.NET
REALITATEA.NET, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii