Go Back   Realitatea .NET » FORUM » ARHIVA » Altele

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2010
Myke Myke is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default Ce se intampla cu bursele din Politehnica?

Nu stiu cati dintre voi cunosc acest subiect dar mi-am zis ca ar fi o idee buna sa-l expun si aici, astfel acest subiect ar putea fi vazut de mai multe persoane. Logodnica mea este studenta in Politehnica la Fac. de Ingineria Sistemelor Biotehnice. A invatat destul de mult pentru a obtine o bursa. Bursa pe care ar fi trebuit sa o primeasca din luna octombrie a anului trecut. Desigur ca nici un student din cadrul Politehnicii indiferent de facultatea la care este inscris, nu a primit aceasta bursa. A venit dna rector Ecaterina Andronescu in vizita intr-o zi (de curand) la ei la facultate si un student a intrebat-o ce se intampla cu bursele de nu se mai dau. Probabil stimabila dna rector a fost foarte ofensata de aceasta intrebare pt ca nu a dat nici un raspuns, a intors spatele si a plecat. Desigur ca nu numai dna rector a intors spatele si a plecat ci si dnul Decan al acestei facultati, ba chiar inainte de a intoarce spatele a facut si o afirmatie foarte ironica, citez: " A venit sfarsitul lumii si nu v-ati luat bursele?". Ce comentariu mai putem face cand auzim o astfel de afirmatie?
Acum ne punem intrebarea logica dealtfel, unde sunt banii de la bugetul Ministerului Invatamantului, buget care a fost aprobat de guvernul Boc luna trecuta a acestui an? Nu ar fi mai bine ca toti studentii cu bursa din cadrul Politehnicii (si va asigur ca nu sunt putini) sa iasa in strada si sa mearga la Guvern pt a-si cere drepturile? Sau poate ar fi mai bine sa adopte stilul minerilor din 1992 si sa iasa cu batele in strada, poate asa vor stii de frica si stimabilii nostri guvernanti. Cum credem noi oare ca mai putem sa pastram vreun viitor absolvent (capabil) in aceasta tara cand noi nu il stimulam in niciun fel nici macar cu dreptul care i se cuvine de a-si lua o bursa lunar. Si ne mai miram de ce pleaca totii studentii in alte tari dupa ce isi termina facultatile, oare de ce? Cel mai grav este ca nu numai invatamantul se duce in jos ci si toate celelalte ramuri importante (industrie, agricultura, comert, chiar si informatica) ale acestei tari, iar noi romanii care suntem obisnuiti sa lasam capul plecat si sa inghitim toate aceste porcarii, nu facem absolut nimic pentru a indrepta ceva. Trist dar adevarat.

Last edited by Myke; 02-12-2010 at 10:28 AM..
  #2  
Old 02-12-2010
Diana B Diana B is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9,299
Exclamation Mike,

Da este o idee sa iesiti in strada si sa va cereti drepturile.
Asta presupune ca intii trebuie sa va organizati bine.
Si in vest ies studentii si chiar liceenii sa-si ceara drepturile in strada.
Mai ales cind exista o baza legala si aceasta nu este respectata.

Acum doi ani au facut greva elevii de liceu impreuna cu profesorii deoarece li s-a incarcat programa scolara.
Elevii de liceu (12-18 ani) au fost obligati la 34 de ore pe saptamana(de la 32 de ore)!
__________________
Nu te certa niciodata cu un prost! Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu ... experienta!
  #3  
Old 02-12-2010
michele0's Avatar
michele0 michele0 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Aug 2006
Location: TRISTESTI
Posts: 18,778
Default

E ceva trist ce aud Myke, şi sincer nu faptul că nu v-aţi luat bursa mă îngrijorează, cunoscân în acest sens canaliile de la putere. Mă îngrijorează pasivitatea voastră, renunţarea cu atâta uşurinţă a drepturilor voastre. Oare nu meritaţi asta ?

Acum când sângele circulă mai repede prin vene poate aşteptaţi să vă ajute revolta pensionarilor...
Uite...poate nici nu ştiţi de revoltele studenţeşti din 1990, de Piaţa Universităţii, eh ! ar trebui să vă organizaţi şi să nu vă mai lăsaţi călcaţi în picioare.

CURAJ !!!

Un golan
__________________

HAR TIOS
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO
  #4  
Old 02-12-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Scris de catre Myke View Post
Desigur ca nu numai dna rector a intors spatele si a plecat ci si dnul Decan al acestei facultati, ba chiar inainte de a intoarce spatele a facut si o afirmatie foarte ironica, citez: " A venit sfarsitul lumii si nu v-ati luat bursele?". Ce comentariu mai putem face cand auzim o astfel de afirmatie?


Nu pot zice decat atat : ...cu 30 de caractere ...ce plictiseala

<object height="344" width="425">


<embed src="http://www.youtube.com/v/BMTK8OiUWIg&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></object>
  #5  
Old 02-12-2010
CG's Avatar
CG CG is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2007
Location: Feteşti
Posts: 1,994
Default Myke

Scris de catre Myke View Post
Nu stiu cati dintre voi cunosc acest subiect dar mi-am zis ca ar fi o idee buna sa-l expun si aici, astfel acest subiect ar putea fi vazut de mai multe persoane. Logodnica mea este studenta in Politehnica la Fac. de Ingineria Sistemelor Biotehnice.
Nu ştiu ce se întâmplă la ISB, dar în mod sigur la Automatică s-au dat bursele (nu ştiu dacă la zi, dar în mod sigur până la întâi ianuarie) . Cred că ar fi bine să vă interesaţi mai amănunţit la secretariat. De exemplu, pot apărea disfuncţii generate de faptul că UPB nu are contracte decât cu anumite bănci pentru virarea banilor pe card şi, deci, dacă logodnica ta a indicat altă bancă, banii ei zac pe undeva şi aşteaptă să fie luaţi.
  #6  
Old 02-12-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Scris de catre CG View Post
Nu ştiu ce se întâmplă la ISB, dar în mod sigur la Automatică s-au dat bursele (nu ştiu dacă la zi, dar în mod sigur până la întâi ianuarie) . Cred că ar fi bine să vă interesaţi mai amănunţit la secretariat. De exemplu, pot apărea disfuncţii generate de faptul că UPB nu are contracte decât cu anumite bănci pentru virarea banilor pe card şi, deci, dacă logodnica ta a indicat altă bancă, banii ei zac pe undeva şi aşteaptă să fie luaţi.

Myke s-a exprimat foarte clar , fara sa pomeneasca de banci sau card Pe vremuri, am mancat si eu chiftele de cartofi cu piure vreo cateva zile Ca atata mai aveam in camera de camin: cateva oua, cativa cartofi, faina ,1/2 sticla de ulei si fix ...atatia bani cat sa cumpar lapte proaspat

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Crelu%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht ml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <wontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-languageE; mso-fareast-languageE;} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->
Scris de catre Myke View Post
<o></o>
A venit dna rector Ecaterina Andronescu in vizita intr-o zi (de curand) la ei la facultate si un student a intrebat-o ce se intampla cu bursele de nu se mai dau. Probabil stimabila dna rector a fost foarte ofensata de aceasta intrebare pt ca nu a dat nici un raspuns, a intors spatele si a plecat.
<o>......</o>
Cum credem noi oare ca mai putem sa pastram vreun viitor absolvent (capabil) in aceasta tara cand noi nu il stimulam in niciun fel nici macar cu dreptul care i se cuvine de a-si lua o bursa lunar. Si ne mai miram de ce pleaca totii studentii in alte tari dupa ce isi termina facultatile, oare de ce? Cel mai grav este ca nu numai invatamantul se duce in jos ci si toate celelalte ramuri importante (industrie, agricultura, comert, chiar si informatica) ale acestei tari, iar noi romanii care suntem obisnuiti sa lasam capul plecat si sa inghitim toate aceste porcarii, nu facem absolut nimic pentru a indrepta ceva. Trist dar adevarat.<o></o>
<o></o>
  #7  
Old 02-12-2010
Myke Myke is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default

Are card-ul la Tiriac. Nu este vorba numai de ea, nimeni din acea facultate nu si-a primit bursa (chit ca au card la Raiffeisen, BRD, BCR etc), asta o stiu sigur si din cate stiu nici alti studenti de la Fac. de Transporturi, Chimie, Cibernetica etc. Nu cred ca este vorba ca banii sunt blocati pe undeva prin sistemul bancar ci faptul ca nu au fost alocate fonduri de la Minister pentru a da bursele studentilor.
  #8  
Old 02-12-2010
CG's Avatar
CG CG is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2007
Location: Feteşti
Posts: 1,994
Default Myke, stai că nu-nţeleg

Scris de catre nuuk View Post
Myke s-a exprimat foarte clar , fara sa pomeneasca de banci sau card Pe vremuri, am mancat si eu chiftele de cartofi cu piure vreo cateva zile Ca atata mai aveam in camera de camin: cateva oua, cativa cartofi, faina ,1/2 sticla de ulei si fix ...atatia bani cat sa cumpar lapte proaspat

<link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5Crelu%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht ml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <wontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-languageE; mso-fareast-languageE;} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <o></o>
Deci, pe tine nu te deranjează că nu se dau burse, ci că a întors Androneasca spatele studenţilor.
Eu ţi-am spus că bursele s-au dat (cel puţin în unele facultăţi). Că întoarce Andronescu spatele la studenţi, mă doare-n cot!

P.S. Scuze pentru eroare! Am crezut că Myke a spus lucrul ăsta.

Last edited by CG; 02-12-2010 at 12:00 PM..
  #9  
Old 02-12-2010
CG's Avatar
CG CG is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2007
Location: Feteşti
Posts: 1,994
Default

Scris de catre Myke View Post
Are card-ul la Tiriac. Nu este vorba numai de ea, nimeni din acea facultate nu si-a primit bursa (chit ca au card la Raiffeisen, BRD, BCR etc), asta o stiu sigur si din cate stiu nici alti studenti de la Fac. de Transporturi, Chimie, Cibernetica etc. Nu cred ca este vorba ca banii sunt blocati pe undeva prin sistemul bancar ci faptul ca nu au fost alocate fonduri de la Minister pentru a da bursele studentilor.
Să nu înţelegi că eu aş ţine cu ministerul, dar cred că banii s-au alocat, din moment ce unele facultăţi din Politehnică au luat. S-ar putea ca dereglajul să fie pe la conducerile facultăţilor în cauză.
  #10  
Old 02-12-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Scris de catre CG View Post
Deci, pe tine nu te deranjează că nu se dau burse, ci că a întors Androneasca spatele studenţilor.
Eu ţi-am spus că bursele s-au dat (cel puţin în unele facultăţi). Că întoarce Andronescu spatele la studenţi, mă doare-n cot!

P.S. Scuze pentru eroare! Am crezut că Myke a spus lucrul ăsta.
Una zicea el, unua ziceam Yo iar TU...intzelegi ce vrea muschii tai ! In mod sigur vorbim in LIMBI diferite
  #11  
Old 02-12-2010
CG's Avatar
CG CG is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2007
Location: Feteşti
Posts: 1,994
Default Nuuk, te rog să explici!

Scris de catre nuuk View Post
Una zicea el, unua ziceam Yo iar TU...intzelegi ce vrea muschii tai ! In mod sigur vorbim in LIMBI diferite
Ce crezi tu că zicea el? Ce zici tu de fapt? Ce zic eu, nu e nevoie, că deja ştiu. Da', te rog, explică pe româneşte, că eu sunt turc

Eu am înţeles că el reclamă că nu s-au dat bursele în Politehnică şi nici prin alte locuri. Eu am spus că la Automatică s-au dat.
  #12  
Old 02-12-2010
RocketQu33n's Avatar
RocketQu33n RocketQu33n is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Brasov, Sibiu, Haifa
Posts: 10,052
Default

Scris de catre Diana B View Post
Da este o idee sa iesiti in strada si sa va cereti drepturile.
Asta presupune ca intii trebuie sa va organizati bine.
Si in vest ies studentii si chiar liceenii sa-si ceara drepturile in strada.
Mai ales cind exista o baza legala si aceasta nu este respectata.

Acum doi ani au facut greva elevii de liceu impreuna cu profesorii deoarece li s-a incarcat programa scolara.
Elevii de liceu (12-18 ani) au fost obligati la 34 de ore pe saptamana(de la 32 de ore)!
32 de ore pe saptamana?
Noi sub 35 nu aveam. Poate doar in gimnaziu.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
__________________
No fear, Messiah is in the city!
  #13  
Old 02-12-2010
Diana B Diana B is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9,299
Default Pai Rocket,

Eu vorbesc de copii de liceu ....
Acestia incep liceul la 12 ani ....
Si ii vezi pe biciclete cu genti de 15 kilograme mergind la liceu ....
Ei nu au orele comasate cite doua cum aveam noi si nu au nici clase fixe.
Dupa fiecare ora se tirsesc cu gentile alea grele la clasa profesorului respectiv, clasa care poate fi la alt etaj.
Au 5 min pentru asta!!!

Scris de catre RocketQu33n View Post
32 de ore pe saptamana?
Noi sub 35 nu aveam. Poate doar in gimnaziu.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
__________________
Nu te certa niciodata cu un prost! Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu ... experienta!
  #14  
Old 02-12-2010
RocketQu33n's Avatar
RocketQu33n RocketQu33n is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Brasov, Sibiu, Haifa
Posts: 10,052
Default

Scris de catre Diana B View Post
Eu vorbesc de copii de liceu ....
Acestia incep liceul la 12 ani ....
Si ii vezi pe biciclete cu genti de 15 kilograme mergind la liceu ....
Ei nu au orele comasate cite doua cum aveam noi si nu au nici clase fixe.
Dupa fiecare ora se tirsesc cu gentile alea grele la clasa profesorului respectiv, clasa care poate fi la alt etaj.
Au 5 min pentru asta!!!
Genti grele aveam si noi. Nu exista ore comasate, decat la facultate.
Problema cu clasele e o prostie. La ce'ti trebuie sa te muti pentru fiecare ora? Inteleg cand e vorba de chimie, fizica, biologie, dar altfel?
Sa vezi ce probleme aveau profesorii intr'o scoala din Germania... Se stabilise in consiliu sa nu mai fie obligati elevii sa'i salute pe profesori sau profesorii sa le raspunda la salut, lucru foarte convenabil pentru cadrele didactice, deoarece, dupa cum afirma unul, e aiurea sa tot dai din cap si sa repeti: Guten Tag! Guten Tag! Guten Tag! la fiecare 10 pasi.
Eu cred ca prea multa democratie tampeste. De fapt, orice regim dus la extrema tampeste.

<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
__________________
No fear, Messiah is in the city!
  #15  
Old 02-12-2010
Diana B Diana B is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 9,299
Default Rocket,

Nu stiu la ce foloseste. Au schimbat asta acum vreoi 10 ani sau asa ceva ...!
Ca sa vina copilul la ora de chimie in laboratorul de chimie, unde are tot ce-i trebuie, poate. Si mie mi se pare aiureala dar in mod sigur au avut o logica, deoarece de atunci nu au mai schimbat ....
Cit despre Guten Tag la fel este si la olandezi. Ma salut cu colegii pe hol de cite ori n vedem.
Daca ne intilnim de 4 ori, ne salutam de 4 ori. De multe ori te saluta si iti zimbesc si necunoscutii.
Presupun ca are rol ... terapeutic. Mai am colegi care saluta spunindu-ti numele "Buna dimineata Diana". Asta suna si mai ... prietenesc.
Pe colegii astia ii "retin" cel mai bine, desi nu sint colegi cu care lucrez ....

Asta creeaza o sfera de ... grup, de colaborare, respect, acceptanta ... nu se compara cu atmosfera viciata de concurenta, birfa ... etc ...uitat pe sub ochelari ... cunoscuta si uitata ...


Scris de catre RocketQu33n View Post
Genti grele aveam si noi. Nu exista ore comasate, decat la facultate.
Problema cu clasele e o prostie. La ce'ti trebuie sa te muti pentru fiecare ora? Inteleg cand e vorba de chimie, fizica, biologie, dar altfel?
Sa vezi ce probleme aveau profesorii intr'o scoala din Germania... Se stabilise in consiliu sa nu mai fie obligati elevii sa'i salute pe profesori sau profesorii sa le raspunda la salut, lucru foarte convenabil pentru cadrele didactice, deoarece, dupa cum afirma unul, e aiurea sa tot dai din cap si sa repeti: Guten Tag! Guten Tag! Guten Tag! la fiecare 10 pasi.
Eu cred ca prea multa democratie tampeste. De fapt, orice regim dus la extrema tampeste.

<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
__________________
Nu te certa niciodata cu un prost! Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu ... experienta!
  #16  
Old 02-12-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Scris de catre CG View Post
Ce crezi tu că zicea el? Ce zici tu de fapt? Ce zic eu, nu e nevoie, că deja ştiu. Da', te rog, explică pe româneşte, că eu sunt turc

Eu am înţeles că el reclamă că nu s-au dat bursele în Politehnică şi nici prin alte locuri. Eu am spus că la Automatică s-au dat.
daca esti student la Automatica , cu brrursa incasata, toate respectele mele
  #17  
Old 02-12-2010
CG's Avatar
CG CG is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jul 2007
Location: Feteşti
Posts: 1,994
Default Hai că asta mi-a plăcut!

Scris de catre nuuk View Post
daca esti student la Automatica , cu brrursa incasata, toate respectele mele
Ai un zece de la mine pentru că ştii să fii şi foarte subtil. Da' să nu-mi ceri bursă pentru nota asta, că n-am.
Acum serios - deţin informaţia asta de la o rudă care ştie şi de alţi colegi că au primit-o.
  #18  
Old 02-12-2010
Myke Myke is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default

Scris de catre Diana B View Post
Nu stiu la ce foloseste. Au schimbat asta acum vreoi 10 ani sau asa ceva ...!
Ca sa vina copilul la ora de chimie in laboratorul de chimie, unde are tot ce-i trebuie, poate. Si mie mi se pare aiureala dar in mod sigur au avut o logica, deoarece de atunci nu au mai schimbat ....
Cit despre Guten Tag la fel este si la olandezi. Ma salut cu colegii pe hol de cite ori n vedem.
Daca ne intilnim de 4 ori, ne salutam de 4 ori. De multe ori te saluta si iti zimbesc si necunoscutii.
Presupun ca are rol ... terapeutic. Mai am colegi care saluta spunindu-ti numele "Buna dimineata Diana". Asta suna si mai ... prietenesc.
Pe colegii astia ii "retin" cel mai bine, desi nu sint colegi cu care lucrez ....

Asta creeaza o sfera de ... grup, de colaborare, respect, acceptanta ... nu se compara cu atmosfera viciata de concurenta, birfa ... etc ...uitat pe sub ochelari ... cunoscuta si uitata ...
Ceea ce spui tu Diana, nu stiu daca se are vreun sens in Romania. La noi nu numai in facultati dar si la serviciu, barfa este in floare si este esenta zilei ca sa zic asa. Am putea discuta la nesfarsit despre "educatia" si "bunul simt" al romanului dar nu cred ca ar avea vreun rost acum si mai ales in acest topic.
Problema cea mai grava este ca multi dintre tinerii care urmeaza o facultate si nu numai, incep sa traiasca din ce in ce mai greu in Romania pe cand guvernantii nostrii primesc miliarde de euro de la FMI care se evapora imediat ce intra in posesia lor. Sincer sa fiu ajung intr-o stare de lehamite care nu o pot explica in cuvinte cand vad ce se intampla in aceasta tara. Am ajuns la concluzia ca romanul stie numai de bata si nu de vorba buna. Cu vorba buna si cu bunul simt nu vom ajunge nicaieri, ci doar vom fi luati de prosti in continuare asa cum am fost luati de la Revolutie incoace.
  #19  
Old 02-12-2010
cipi1990 cipi1990 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

Scris de catre Myke View Post
Nu stiu cati dintre voi cunosc acest subiect dar mi-am zis ca ar fi o idee buna sa-l expun si aici, astfel acest subiect ar putea fi vazut de mai multe persoane. Logodnica mea este studenta in Politehnica la Fac. de Ingineria Sistemelor Biotehnice. A invatat destul de mult pentru a obtine o bursa. Bursa pe care ar fi trebuit sa o primeasca din luna octombrie a anului trecut. Desigur ca nici un student din cadrul Politehnicii indiferent de facultatea la care este inscris, nu a primit aceasta bursa. A venit dna rector Ecaterina Andronescu in vizita intr-o zi (de curand) la ei la facultate si un student a intrebat-o ce se intampla cu bursele de nu se mai dau. Probabil stimabila dna rector a fost foarte ofensata de aceasta intrebare pt ca nu a dat nici un raspuns, a intors spatele si a plecat. Desigur ca nu numai dna rector a intors spatele si a plecat ci si dnul Decan al acestei facultati, ba chiar inainte de a intoarce spatele a facut si o afirmatie foarte ironica, citez: " A venit sfarsitul lumii si nu v-ati luat bursele?". Ce comentariu mai putem face cand auzim o astfel de afirmatie?
Acum ne punem intrebarea logica dealtfel, unde sunt banii de la bugetul Ministerului Invatamantului, buget care a fost aprobat de guvernul Boc luna trecuta a acestui an? Nu ar fi mai bine ca toti studentii cu bursa din cadrul Politehnicii (si va asigur ca nu sunt putini) sa iasa in strada si sa mearga la Guvern pt a-si cere drepturile? Sau poate ar fi mai bine sa adopte stilul minerilor din 1992 si sa iasa cu batele in strada, poate asa vor stii de frica si stimabilii nostri guvernanti. Cum credem noi oare ca mai putem sa pastram vreun viitor absolvent (capabil) in aceasta tara cand noi nu il stimulam in niciun fel nici macar cu dreptul care i se cuvine de a-si lua o bursa lunar. Si ne mai miram de ce pleaca totii studentii in alte tari dupa ce isi termina facultatile, oare de ce? Cel mai grav este ca nu numai invatamantul se duce in jos ci si toate celelalte ramuri importante (industrie, agricultura, comert, chiar si informatica) ale acestei tari, iar noi romanii care suntem obisnuiti sa lasam capul plecat si sa inghitim toate aceste porcarii, nu facem absolut nimic pentru a indrepta ceva. Trist dar adevarat.
Tin sa te contrazic , eu sunt la poli la inginerie aerospatiala, anul I, si toti de la mn au luat bursa , si am prietena la isb , anul I si ea a luat bursa pe toate lunile , pe decembrie le-a dat cam cu 80 lei mai putin si pe ianuarie cu 30 lei mai putin , si toti de la ea din grupa au luat burse , mai bn zi-i lu logodnica ta sa se intereseze de la ce medie se dau si dak se incadreaza ... k poate e sub linie
  #20  
Old 02-12-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Ok. Eu ma intreb de ce si-ar face cineva cont pe forumul asta doar ca sa scrie o minciuna ?
  #21  
Old 02-12-2010
cipi1990 cipi1990 is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

Scris de catre nuuk View Post
Ok. Eu ma intreb de ce si-ar face cineva cont pe forumul asta doar ca sa scrie o minciuna ?
vrei sa-ti fac print screen la 24 - banking ? de la bcr ?
  #22  
Old 02-13-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Scris de catre cipi1990 View Post
vrei sa-ti fac print screen la 24 - banking ? de la bcr ?
Fa ce vrei De unde ai stiut tu ca ma refeream la tien ?
  #23  
Old 02-13-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Ca sa inte si B oul/B oii in Nirvana
1. Daca Myke minte, cipi are dreptate. Dar si CG
2. Daca Cipi minte, Myke are dreptate. Si CG minte.
3.Daca Myke(cont creat in 11.02)=cipiripi (cont creat in 12.02), atunci el vrea remiza. expirati-inspirati : experiment eshuat.

Mi se falfaie de cine minte si cine are dreptate. Q.E.D Am incheiat transmisia. Roger ?
  #24  
Old 02-13-2010
RocketQu33n's Avatar
RocketQu33n RocketQu33n is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Brasov, Sibiu, Haifa
Posts: 10,052
Default

Scris de catre cipi1990 View Post
vrei sa-ti fac print screen la 24 - banking ? de la bcr ?
Fa'i, fa'i, caci cine stie, poate e femeie si doar cu asta le poti impresiona.

<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
__________________
No fear, Messiah is in the city!
  #25  
Old 02-13-2010
RocketQu33n's Avatar
RocketQu33n RocketQu33n is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Brasov, Sibiu, Haifa
Posts: 10,052
Default

Scris de catre nuuk View Post
Ca sa inte si B oul/B oii in Nirvana
1. Daca Myke minte, cipi are dreptate. Dar si CG
2. Daca Cipi minte, Myke are dreptate. Si CG minte.
3.Daca Myke(cont creat in 11.02)=cipiripi (cont creat in 12.02), atunci el vrea remiza. expirati-inspirati : experiment eshuat.

Mi se falfaie de cine minte si cine are dreptate. Q.E.D Am incheiat transmisia. Roger ?
Apropos de Nirvana, cel mai mult imi place de la ei "The Man Who Sold the World". Daca ma gandesc bine, nu cred sa mai fie alte piese remarcabile.
Ma rog, ar mai fi asta: http://www.youtube.com/watch?v=FVw-r4Lk1H4
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"><input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
__________________
No fear, Messiah is in the city!
  #26  
Old 02-13-2010
Myke Myke is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default

Dupa cum spunea si nuuk nu imi sta in caracter sa pierd vremea pe forumuri de genul asta cu minciuni. Cred ca am si altceva mai bun de facut decat sa stau sa scriu pe forumuri despre bursele din politehnica daca se dau sau nu. Eu am tinut sa scot in evidenta un lucru complet iesit din comun dupa parerea mea si am vrut sa-l impartasesc si altora, atat si nimic mai mult. Dupa cum am spus mai jos NIMENI din acea facultate unde este inscrisa logodnica mea, nu si-a primit bursa si nu numai de la acea facultate ci si de la alte facultati din politehnica (le-am enumerat mai jos). Daca doar o parte din facultatile din Politehnica au primit burse iar alte parte nu, atunci inseamna ca este o bresa in aceasta structura, bresa care nu pare sa intereseze pe nimeni sa o rezolve.
  #27  
Old 02-16-2010
Myke Myke is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 5
Default

Se pare ca s-au bagat si bursele pe card (momentan doar pe 2 luni) dupa 4 luni de asteptare. Ce pot sa spun, e bine si mai tarziu decat niciodata. Acum toata lumea este fericita. In semn de multumire, asteptam urmatoarele alegeri pentru a-i vota inca o data pe stimabilii nostri guvernanti.
  #28  
Old 02-16-2010
RocketQu33n's Avatar
RocketQu33n RocketQu33n is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Brasov, Sibiu, Haifa
Posts: 10,052
Default

Cel mai probabil le'au tinut in banca ca sa scoata dobanda de pe ele, ma gandesc eu. S'a mai intamplat si la alte case.
__________________
No fear, Messiah is in the city!
  #29  
Old 02-16-2010
nuuk's Avatar
nuuk nuuk is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,640
Default

Scris de catre RocketQu33n View Post
Cel mai probabil le'au tinut in banca ca sa scoata dobanda de pe ele, ma gandesc eu. S'a mai intamplat si la alte case.
Cine le-a tinut in banci si la ordinul cui ?
Directorii de banci la ordinul lu' Dumnezeu ?
 

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
NU poti posta thread nou
NU poti raspunde
Nu poti posta atasamente
NU poti edita postarile tale

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce se întâmplă ? Jujube Altele 13 02-08-2010 05:14 PM
Ce se intampla? Vlad de la Vaslui Politică 0 05-10-2009 08:27 PM
Se întămplă în C-ţa ana_armanca Politică 11 05-11-2008 10:38 PM
reguli de politehnica marian mihai Bloguri 2 09-29-2007 06:56 AM
referitor la politehnica marian mihai Social 0 09-28-2007 12:19 PMOra este GMT +2. Ora este acum 08:35 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, REALITATEA.NET
REALITATEA.NET, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii