Go Back   Realitatea .NET » FORUM » ARHIVA » Fabrica

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2006
Petru Petru is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 111
Default Ce tara minunata

Cati oameni, atatea iealuri. Tara in care mi-ar placea mie sa traiesc sigur i-ar nemultumi pe altii. Si invers.
De la carciuma pana in parlament sunt toti experti in cum ar fi bine si ce ar face ei daca ar putea.
Au incercat unii si au avut si puterea, sa faca o tara buna. Dupa cum credeau ei ca e buna si au vrut sa si exporte conceptia lor si sa o impuna tuturor. Si a iesit macel.
Cred ca fiecare poate sa-si faca o viata buna, in ciuda problemelor intampinate. Indotdeauna se pot face comparatii din care iesim in rau. Dar se pot face si altele din care iesim bine.
Ca nici la altii nu umbla caini cu covrigi in coada si nu este totul ideal.
Batranii nostri spuneau " ubi bene ibi patria "
N-avem ce schimba la noi, ca oameni. Nu suntem mai prejos dar nici mai buni ca altii.
Peste tot in lume se fac acte de mare coruptie si invarteli.
E buna democratia ca putem sa punem pe altii in locul celor care au furat pana acum. Astia vor fura si ei dar de ochii boborului vor da in cap celor ce le-au lasat "greaua mostenire".
Rezultatul conteaza. Si rezultatul este un progres care se face in timp de generatii. Si cum sunt convins ca a noastra va vedea numai o farama de imbunatatire, trebuie privita si fata buna a ce se intampla acum. Ca nu e totusi disperant de rau si se vad mugurii unor lucruri bune care au inceput sa se petreaca. Ca acest forum si altele unde putem sa elucubram in voie.
A fost sau va fi vreo generatie care sa nu spuna despre dansa ca este generatie de sacrificiu ?
Tara asta va fi placuta in masura in care ne-o facem noi. Poate sa vina orice guvern sau personalitate cu solutii "trasnet". Societatea se defineste dupa chipul nostru. Buni, rai, umani.
__________________
Toată lumea să trăiasca numai noi să nu murim.
  #2  
Old 05-01-2006
toma.peiu toma.peiu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 547
Default Cum am vrea sa fie tara in care traim?

Fiecare avem o Romanie a propriilor noastre dorinte. Fiecare dintre noi are asteptari, dorinte, frustrari legate de tara in care traieste, pentru care ar avea propriile solutii, daca ar avea ocazia sa se faca ascultat.

Cu totii identificam in Romania aspecte care ne plac si aspecte care ne repugna, pe care am vrea sa le inlocuim cu imaginile Romaniei asa cum ne-o proiectam noi ca fiind cea mai functionala, cea mai bine organizata si mai plina de oportunitati pentru toti cetatenii sai.

Intre 1 Mai 2006 si 1 Mai 2007, se prea poate sa avem un 1 ianuarie 2007 istoric. Asadar, cum vedem noi in aceste momente decisive, tara in care am vrea sa traim? Ce ne-ar placea sa vedem nou la Romania visurilor noastre, cum ar trebui sa arate o tara functionala, cu mai putine situatii de congestie politica, sociala, economica, ofertanta pentru romani si straini, deopotriva, si in care sa ne faca cu adevarat placere sa locuim? Este nevoie de schimbari in fondul uman al romanilor (mentalitati, mijloace de perceptie a realitatii, mijloace de auto-definire) sau mai degraba in structura societatii romanesti ca entitate colectiva?
__________________
Toma Peiu
  #3  
Old 05-01-2006
Maghi's Avatar
Maghi Maghi is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,492
Default O tara normala

Legile sa se respecte.
Oamenii sa colaborareze intre ei. Spiritul civic sa fie cu adevarat o forta si nu un deziderat. Sa inteleaga fiecare ca atunci cind face un lucru corect il face pentru el si nu pentru altii. Sa existe o invidie constructiva in care sa iti doresti sa faci si tu la fel cu cel care a reusit corect in spiritul legii. Sa nu mai luam ca model grosolania si semidoctii, lacomia si fudulia prostesca. O tara fara manele si modele de mahala.
Dar asta este un ideal si idealul nu poate fi atins decit in povestile cu cavaleri. Asa ceva nu vei gasi aici.
  #4  
Old 05-01-2006
doareu doareu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 250
Default Romania viselor mele

As vrea o tara in care sa avem oameni care isi fac datoria acolo unde trebuie, care muncesc in domeniul care ii satisface, care au vacante fara griji.

As mai vrea sa vad copii care se duc cu drag la scoala, medici care nu au nevoie de caouri pentru a fi motivati sa isi exercite profesia asa cum trebuie, o presa profesionista, mai putin ahtiata dupa senzational si mai preocupata de realitatea care ii afecteaa pe cei pe care ii deserveste.

Si, nu in ultimul rand, as vrea o tara in care oamenii sa stie sa fie liberi, sa isi pastreze locuintele si localitatile curate, muntii nepoluati si nedefrisati, nisipul plajelor fin si ne-poluat de mucuri de tigara, ambalaje, PETuri sau coji de seminte. Cam asta as astepta eu de la Romania lui 1 Mai 2007.. sa fie mai aproape de tara visurilor mele.
  #5  
Old 05-01-2006
silverstar silverstar is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 20,845
Default Ai uitat?...

... Dacă nu-i poţi convinge, dă-le droguri!
  #6  
Old 05-02-2006
sabina.radu sabina.radu is offline
Utilizator înregistrat
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 307
Default Patria mea Europa, Romania, tara mea

1 Ianuarie 2007 ar putea fi acel moment istoric pe care fiecare generatie de romani si l-a dorit, l-a asteptat si s-a umplut de dezamagiri.
Personal, mi-e teama de acest moment. El acumuleaza prea multe aspteptari, prea multe nazuinte si o doza mare de idealism. Multi romani isi leaga sperantele de viata de acest moment. Cu siguranta, istoria acestui eveniment se va inscrie ca unul de referinta. Dar, si revolutia din decembrie '89 a fost unul de referinta. A produs sperante, idealuri, nazuinte. Si dupa 16 ani inca mai cautam sensul istoriei noastre, inca nu ne-am clarificat optiunile si ezitam sa spunem daca viata noastra e mai buna sau nu.Convulsiile sociale, tensiunile politice, nivelul de trai si de educatie, incapacitatea administrativa de a gestiona corect si cu pricepere treburile statului, o legislatie care de multe ori depaseste sau nu se regaseste in peisajul social, sunt tot atatea retorici ale societatii in care traim.
Daca nu se va sti ca dincolo de mirajul deschiderii politice pe care Romania o va castiga la 1 ianuarie 2007, exista costuri uriase pentru fiecare dintre noi si o perioada de "integrare"care poate fi egala cu perioada involutiei de 50 de ani, atunci nemultumirile si tensiunile vor fi mai ample si mai dureroase.
Sigur, integrarea in sistemul european presupune cu prioritate schimbarea mentalitatilor si a comportamentului socio-uman. Aceasta , probabil, se va produce mai rapid decat ne inchipuim, penru ca suntem un popor permisiv, flexibil, poate chiar prea flexibil si vom "asimila" cu multa bunovinta valorile si practicile europene. Vom fi ospitalieri si generosi, vom arunca la cosul de gunoi traditiile si bogatiile naturale, pentru a deveni "occidentali" si mai europeni.
Romania viselor mele?!
O Romanie curata si prospera, cu oameni zambitori si curajosi, mandri si increzatori in ei insisi.
O Romanie care sa nu-si sacrifice valorile, sa aiba intelepciunea de a-si proteja elitele si de a investi mai mult in cetatenii ei, interesandu-se de soarta lor oriunde s-ar gasi.
O Romanie in care adevarul sa nu culpabilizeze o natiune, ci sa-i sanctioneze doar pe vinovati, pentru ca raspunderea este personala si nu colectiva.
O Romanie unde solidaritatea, valorile perene ale umanitatii sa nu se risipeasca in atitudini meschine si egosite.
O Romanie in care copiii sa nu-si renege originea nationala, revendicandu-si apartenenta genetica la alte spatii europene penru ca s-ar jena sa fie romani.
O Romanie egala cu partenerii europeni, fara false complexe si frustrari istorice.
O Romanie la care visam fiecare, asa cum visam la idealurile noastre personale.
O Romanie in care sa ne intoarcem cu bucuria regasirii si a implinirii.
 

Bookmarks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
NU poti posta thread nou
NU poti raspunde
Nu poti posta atasamente
NU poti edita postarile tale

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TARA IN CARE TRAIM ! Lucidu Realitatea fără frontiere 1 02-03-2008 02:09 PM
IN CE TARA TRAIM? yzzy Bloguri 1 06-01-2007 05:23 PM
IN CE TARA TRAIM?! lara Politică 8 04-27-2007 03:29 PM
Trăim într-o ţară a absurdului stela Opinii despre Realitatea TV 30 02-13-2007 09:21 PM
traim antro tara de nimk!!!! cititi ce am de spus ciprian crisan Tu Faci Realitatea! 6 12-01-2006 01:16 PMOra este GMT +2. Ora este acum 12:51 PM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, REALITATEA.NET
REALITATEA.NET, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii